«Μήδεια»: «Θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, άψογη η κατάσταση» – Τι απάντησε ο Χρυσοχοΐδης: (video)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκληθεί μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ώρες σχετικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» και των προβλημάτων που επέφερε, καθώς και την πολιτική απόφαση να κλείσει η Εθνική Οδός πριν ξεκινήσει η επέλαση του χιονιά στην Αττική. Με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντά: «Θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό, άψογη η κατάσταση, μας κάνουν κριτική αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι». 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο δελτίο Ειδήσεων του «ΑNT1» και τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση που έλαβε για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

«Θα ξαναέκλεινα την Εθνική Οδό – Άψογη η κατάσταση»

«Είπαμε την προηγούμενη μέρα ότι θα προσπαθήσουμε οι περισσότεροι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί. Και πράγματι οι περισσότεροι δρόμοι έμειναν ανοιχτοί. Απευθύνουμε σε όλους αυτούς που κάνουν μια σπέκουλα τις τελευταίες μέρες για να πω ότι εξαρτάται τι προτεραιότητες βάζεις. Στις 5 το πρωί της Δευτέρας, μου τηλεφωνούν οι συνεργάτες μου, ο Διοικητής Τροχαίας Αττικής και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και σπεύδω κι εγώ στη Μαλακάσα. Βλέπω 10 μποφόρ, πυκνή χιονόπτωση, δεν βλέπεις τίποτα μπροστά σου και έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα αφήσουμε χιλιάδες αυτοκίνητα να μπούνε μέσα και τότε θα γινόταν το εξής:

 Χιλιάδες άνθρωποι θα ήταν εγκλωβισμένοι. Δεν ήταν τόσο κρίσιμα η Εθνική οδός, όσο ότι θα πηγαίνανε σε διάφορες κατευθύνσεις για να πάνε στη δουλειά τους και καταλαβαίνετε ότι θα είχαμε δεκάδες ατυχήματα, εκατοντάδες εγκλωβισμένους και αδυναμία του κράτους να βρει μια άκρη σε αυτή την υπόθεση».

«Κάθε 2,5 λεπτά τη Δευτέρα και την Τρίτη έπεφτε από ένα δέντρο»

Όσο για τη διαχείριση της Μήδειας, ο ίδιος απάντησε: «Αν με ρωτάτε για την Εθνική οδό θα το ξανάκανα και δεν πρόκειται να διακυνδυνεύσω ποτέ ανθρώπινες ζωές. Δεν πρόκειται να βάλω σε κίνδυνο τους ανθρώπους. Στην Αττική οι άνθρωποι δεν ξέρουν από χιόνια. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πρώτων ημερών σε σχέση με το χιόνι, τους δρόμους και τους εγκλωβισμούς ήταν άψογη η κατάσταση. Δεν είχαμε καθόλου ατυχήματα και εγκλωβισμούς. Ποιο είναι το πρόβλημα; Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Όπως πρόβλημα έχουμε και στην υδροδότηση».

«Υπήρξε ένα πρόβλημα πολύ μεγάλο. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον υπάρχοντα μηχανισμό με τρόπο που να αποκαθιστά τις βλάβες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτές είναι οι δυνατότητες του μηχανισμού. Αναφέρομαι στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο μηχανισμός αυτός έχει κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες. Κάθε 2,5 λεπτά τη Δευτέρα και την Τρίτη έπεφτε από ένα δέντρο».

«Μας κάνουν κριτική αυτοί που έκαψαν 100 ανθρώπους στο Μάτι»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατηγορεί την κυβέρνηση πως η απόφαση πάρθηκε για σκοπιμότητες που δεν συνδέονται με την πρόληψη αλλά την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και συγκεκριμένα του ιδιώτη διαχειριστή της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η απάντηση του υπουργού, εκτόξευσε «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη δική της διαχείριση στη φωτιά του 2018 στο Μάτι:

«Είναι τόσο έωλος, ψευδής και τόσο γελοίος πολιτικά αυτός ο ισχυρισμός που δεν στέκει πουθενά. Ξέρετε γιατί; Ο δρόμος έκλεισε μετά από γνωμοδότηση των υπηρεσιών, δηλαδή αυτών που από τον νόμο που είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν αποφάσεις και η δική μου που ήταν η πολιτική απόφαση. Άρα αυτό δεν στέκεται. Δεν έχει καμία σχέση.

Αυτοί που βάζουν αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή ως κριτική έχουν σκεφτεί τι κάνανε στο Μάτι; Το γεγονός ότι βάζουν αυτό το θέμα σημαίνει ότι δεν κατάλαβαν τι κάνανε στο Μάτι. Εμείς προκρίνουμε την ανθρώπινη ζωή. Έβαλα μπροστά ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή και είπαμε δεν θα έχουμε εγκλωβισμένους, δεν θα έχουμε ατυχήματα και δεν θα κινδυνέψει κανένας άνθρωπος στο δρόμο. Αυτοί που ρωτούν αυτό το πράγμα, ας αναρωτηθούν τι κάνανε στο Μάτι, που κάψανε 100 ανθρώπους. Δεν είναι καθόλου βαρύ, με την έννοια ότι εδώ προσπαθούν να κάνουν σπέκουλα. Τους κάψανε από τη διάλυση των υπηρεσιών και την ανυπαρξία ηγεσίας πολιτικής και φυσικής εκείνη τη μέρα», τόνισε ο κ Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...