«Μήδεια»: «Σκεπάστηκαν» από το χιόνι Διόνυσος και Ιπποκράτειος Πολιτεία – Πώς απεγκλωβίστηκε έγκυος, επιχειρεί ο στρατός

Πολύ δύσκολες είναι οι συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι στα βόρεια προάστια της Αττικής, την ώρα που 32.000 νοικοκυριά στην Αττική παραμένουν χωρίς ρεύμα, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια». Πρωτοφανείς είναι οι καταστάσεις για τους κατοίκους στον Διόνυσο (έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης), ακόμα και για τους αυτούς της Ιπποκράτειου Πολιτείας που είναι μαθημένοι στα χιόνια, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον παγετό.

Γενικά οι συνθήκες είναι δύσκολες στα βόρεια της Αττικής, στα σύνορα με τη Βοιωτία και στο ορεινό σημείο του Δήμου Ωρωπού. Είναι χαρακτηριστικό πως απεγκλωβίστηκε έγκυος, ενώ όπως από την Τρίτη ανακοινώθηκε, επιχειρεί και ο στρατός. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε να κηρυχτεί ο Δήμος Ωρωπού ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης.

«Κόβουν» την ανάσα οι φωτογραφίες που με κόπο στέλνουν οι κάτοικοι καθώς δεν υπάρχει ρεύμα και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας φτάνει μετά εμποδίων. Το χιόνι ξεπερνάει σε ύψος το ένα ενάμιση, ενώ στη λίμνη Μπελέτσι είναι ακόμα περισσότερο.

Παλεύουν να ανοίξουν το δρόμο

Στις συγκεκριμένες περιοχές, οι κάτοικοι των σπιτιών επιχειρούν μόνοι τους για να απεγκλωβιστούν καθώς από τις Αφίδνες και πάνω οι δρόμοι έχουν κλείσει και είναι απροσπέλαστοι ακόμα και από τα εκχιονιστικά. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη καθώς για 48 ώρες έχει κοπεί το ρεύμα.

Δύσκολα πριν από την Παρασκευή (19/02)

Η ανησυχία των κατοίκων εντείνεται καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στις υποδομές ρεύματος είναι απίθανο να επιδιορθωθούν από τον ΔΕΔΔΗΕ πριν από την Παρασκευή (19/02) – την Τρίτη (16/02) η ενημέρωση έκανε λόγο για μάχη όλη την περασμένη νύχτα – . Στο σημείο έχουν κλείσει οι δρόμοι, ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος, ενώ όσο περνούν οι ώρες το χιόνι παγώνει και η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Απεγκλωβίστηκε έγκυος

Η άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής και της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν, χθες, έγκυο γυναίκα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η γυναίκα στον όγδοο μήνα κύησης βρέθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία μέσα στο σπίτι της χωρίς νερό και ρεύμα από την Δευτέρα.

Την Τρίτη (16/02) χρειάστηκε να μεταβεί για τις καθιερωμένες εξετάσεις της αλλά ήταν αδύνατον να βγει από το σπίτι της. Ειδοποίησε το δήμο και αυτός την ΕΜΑΚ, ερπυστριοφόρο της οποίας μετέβη στην περιοχή και απεγκλώβισε την γυναίκα, η οποία με όχημα μεταφέρθηκε για εξετάσεις και εν συνεχεία σε ασφαλές μέρος. Η ίδια μιλώντας στον Alpha ευχαρίστησε όσους συνέτρεξαν και μετείχαν στον απεγκλωβισμό της.

κακοκαιρία Μήδεια Διόνυσος κάτοικος χιόνι χιονόπτωση

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η περιοχή ανήκει στην κοινότητα Αφιδνών και στο Δήμο Ωρωπού και ο Δήμαρχος Ωρωπού με δήλωση του αποκάλυψε πως θα ζητήσει να κηρυχτεί ο Δήμος των 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είπε ακόμα πως πήρε την υπόσχεση πως εντός των επόμενων ωρών θα επιχειρήσουν τα βαριά μηχανήματα του στρατού προκειμένου να ανοίξουν έναν δρόμο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Μηχανήματα του Στρατού»

«Ζητήσαμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν γνωρίζω πότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα αποκαταστήσει τις ζημιές. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι όπου μας ζητηθεί να δώσουμε πρόσβαση στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές, μπορούμε να το πράξουμε άμεσα. Το πρωί επικοινώνησε μαζί μου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο κ. Πέτσας και ο Υποστράτηγος του Στρατού που έχει την ευθύνη συντονισμού. Έχει στείλει ήδη μηχανήματα του Στρατού στο Μικροχώρι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού.

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...