«Μήδεια»: Νέες έκτακτες διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια της Αττικής – Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του Δικτύου Μέσης Τάσης, ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες των συνεργείων του στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Διόνυσος, Εκάλη και Κηφισιά, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Μόνο που στις πληγείσες περιοχές των βορείων προαστίων, πραγματοποιούνται την Κυριακή (21/02) έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης για την αντικατάσταση – πλήρη επιδιόρθωση στοιχείων του Δικτύου, μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν επανηλεκτροδοτηθεί όλα τα νοικοκυριά, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, σημειώνοντας ότι τα συνεργεία του παραμένουν στις πληγείσες περιοχές για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να επέμβουν άμεσα όπου και εάν προκύψουν προβλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα παραμένουν εκατοντάδες νοικοκυριά στα βόρεια προάστια, μετά το «σαρωτικό» πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», πριν από πέντε ημέρες. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης, και στις παροχές νοικοκυριών στις περιοχές: Αγ.Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Διόνυσος, Εκάλη και Κηφισιά.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει τέλος συγνώμη από τους καταναλωτές για την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς αυτής κακοκαιρίας και ευχαριστεί θερμά το τεχνικό του προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την Πολιτική Προστασία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, για τη συνδρομή τους στη μάχη με το χρόνο που δόθηκε για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών από την Μήδεια.

Εξάλλου, η ΔΕΗ ανακοίνωσε συνολικά έκπτωση 30% στον λογαριασμό του Φεβρουαρίου, για τους πληγέντες πελάτες της, μετά και τις τελευταίες ελαφρύνσεις

Η κακοκαιρία ανέδειξε τα πολύ σοβαρά προβλήματα του υποστελεχωμένου ΔΕΔΔΗΕ, οι εργαζόμενοι του οποίου από την πρώτη μέρα των βλαβών προσπαθούν νυχθημερόν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά, καθώς τα πεσμένα δέντρα είναι εκατοντάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδιοθρώσεις σε πολλά σημεία έχουν προσωρινό χαρακτήρα, προκειμένου να έχουν ρεύμα τα νοικοκυριά και δεν αποκλείεται η ηλεκτροδότηση να διακοπεί ξανά ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες.

Πολλά δέντρα έχουν πέσει πάνω σε κολώνες, οι οποίες κόπηκαν στα δύο ή έπεσαν πάνω στον δρόμο και σε αυτοκίνητα. Εξάλλου, καθώς τα κλαδιά των δέντρων εδώ και χρόνια δεν έχουν κοπεί, ενώ υπάρχουν σημεία στον Δήμο Διονύσου, όπου τα καλώδια τα «συγκρατούν» για να μην πέσουν στον δρόμο.

Μέσα σε ένα κλίμα μετάθεσης ευθυνών και αλληλοκατηγοριών των αρχών, κάτοικοι νοικοκυριών που δεν έχουν ακόμα ρεύμα απέκλεισαν το Σάββατο (20/02) και προχθές το δημαρχείο Διονύσου (έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) απαιτώντας την αποκατάσταση των ζημιών και την παραίτηση του δημάρχου, κ. Καλαφατέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ορισμένοι κάτοικοι τις προηγούμενες ημέρες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προκειμένου να μεταβούν σε οικίες φιλικών τους προσώπων, ενώ οι περισσότεροι αδυνατούσαν καθώς οι δρόμοι δεν είχαν καθαριστεί. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό των σπιτιών σε πολλές περιπτώσεις ήταν κάτω από 10 βαθμούς κελσίου.

Οι κάτοικοι κατηγορούν τον δήμο για αδιαφορία και αμέλεια, καθώς οι ενημερώσεις για την εξέλιξη των έργων και την πορεία της ηλεκτροδότητησης, όπως και οι ανακοινώσεις για διανομή φαγητού γίνονταν μέσω Facebook, με τους περισσότερους να μην μπορούν να συνδεθούν, καθώς τα κινητά είχαν αποφορτιστεί.

Όπως αναφέρθηκε, η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν απομείνει στο Δίκτυο της Χαμηλής Τάσης, απαιτούν εργασίες σε κάθε μια παροχή χωριστά. Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όσα νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...