Μια κάποια ενόχληση προκάλεσε στον Πορτοσάλτε ο Πατούλης όταν ζήτησε προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ (video)

Σαν να είχε κάτσει στη θέση του υπουργού Οικονομικών φάνηκε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε το πρωί της Τρίτης, κρίνοντας τουλάχιστον από τις παρεμβάσεις του όταν ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ζητούσε ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, αποδομώντας τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί 4.000 προσλήψεων.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό και επεσήμανε ότι τον Δεκέμβριο του 2019 συνταξιοδοτήθηκαν 480 γιατροί. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν αρκεί να ανοίγουν ΜΕΘ από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τις στελεχώσει.

Ερωτηθείς για κυβερνητικές τοποθετήσεις περί 4.000 προσλήψεων στο ΕΣΥ, ο κ. Πατούλης σχολίασε: «Το θέμα είναι τι προσέλαβε. Όχι γιατρούς».

Κάπου εκεί παρενέβη ο εν λόγω δημοσιογράφος, ενοχλημένος, όπως φάνηκε από τον τόνο της φωνής του, ρωτώντας τον κ. Πατούλη αν τοποθετείται ως συνδικαλιστής.

Μάλιστα, ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε λέγοντας πως δεν θα έχουμε κάθε μέρα πανδημία και όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση με τον κορονοϊό, αναρωτήθηκε εάν θα χρειάζονται οι γιατροί ή όπως χαρακτηριστικά είπε «θα έχουμε πλεόνασμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης απάντησε ότι εάν θέλουμε να έχουμε ένα δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας θα πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβάθμιες και οι δευτεροβάθμιες δομές υγείας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...