Μια εφευρέτρια 15 ετών το πρώτο «Παιδί της Χρονιάς» στο TIME

Το νέο εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού TIME, με τον πρωτότυπο τίτλο «παιδί της χρονιάς», είναι αφιερωμένο σε μια επιστήμονα και εφευρέτρια ηλικίας… μόλις 15 ετών!

Η Γκιταντζάλι Ράο από το Ντένβερ του Κολοράντο, έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά πεδίων, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή και επέκταση Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό εκφοβισμού στον διαδίκτυο (cyberbullying).

«Ελπίζω να εμπνεύσω και άλλους να οραματιστούν ιδέες για επίλυση των προβλημάτων του κόσμου».

H Γκιταντζάλι, ξεχώρισε ανάμεσα σε 5.000 υποψηφίους που εδρεύουν στις ΗΠΑ και επιλέχθηκε ως πρώτη μεταξύ των πέντε φιναλίστ από μια επιτροπή νέων μαζί με τον κωμικό και τηλεοπτικό παρουσιαστή Τρέβορ Νόα. Αυτή και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα τιμηθούν την επόμενη Παρασκευή 11/12 σε μια ειδική τηλεοπτική εκδήλωση.

Σε μια συνέντευξη με την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, η 15χρονη δήλωσε:

«Δεν μοιάζω με τον συνηθισμένο επιστήμονα. Στην τηλεόραση ως επιστήμονες βλέπω μόνο μεγαλύτερους άνδρες, συνήθως λευκούς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε«Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, δεν είναι μόνο η δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου αλλά να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επειδή, από την προσωπική μου εμπειρία, δεν είναι εύκολο όταν δεν βλέπεις κανέναν άλλο σαν κι εσένα. Γι ’αυτό θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς και οποιοσδήποτε».

Σημαντική πρωτιά

Το περιοδικό TIME άρχισε να απονέμει το βραβείο του «άνδρα της χρονιάς» το 1927 και αργότερα το άλλαξε σε «άτομο της χρονιάς», αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βραβεύει ένα «παιδί της χρονιάς».

Το 2019, η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε το νεότερο «πρόσωπο της χρονιάς», σε ηλικία 16 ετών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...