Μια «ανάσα» από το lockdown Μαρτίου η Αττική – Αναφορές για 1.700 κρούσματα σήμερα (video)

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν σήμερα, Τρίτη, τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ.

Δεδομένου ότι νωρίς το μεσημέρι είχαν ήδη ξεπεράσει τα 1.000, εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και τα 1.700, σε μια μέρα που ήδη έχει ξεκινήσει να συζητείται το ενδεχόμενο ολικού lockdown, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το ότι το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για μέτρα Μαρτίου ώστε να μπει ένα φρένο στη διασπορά του ιού. Τα στοιχεία που είχε στα χέρια του ο υπουργός Υγείας σε συνδυασμό με την εικόνα σήμερα οδήγησαν και σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στο OPEN, o κ. Κικίλιας αποκάλυψε ότι πρόκειται να εισηγηθεί σκληρό lockdown στην Αττική, σαν αυτό του περασμένου Μαρτίου, αφενός γιατί όπως όλα δείχνουν μπαίνουμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, αφετέρου επειδή η επιδημιολογική εικόνα της πρωτεύουσας δεν είναι καθόλου καλή.

Ο υπουργός Υγείας παρέθεσε τα στοιχεία των τελευταίων ημερών για να καταδείξει το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά στην έξαρση του κορονοϊού. Όπως είπε «σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2 245 και στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 παραπάνω ανά μέρα, οι 10 εκ των οποίων στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού».

Κι αφού παρέθεσε όλα αυτά τα στοιχεία, ξεκαθάρισε ότι «η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, πρέπει να πάμε σε ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή».

Ο υπουργός αναφέρθηκε, τέλος και στα σχολεία και άφησε να εννοηθεί ότι με αύξηση 11% στις ηλικίες 0-9, η κυβέρνηση αναγκάζεται να κλείσει δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Για ακόμα πιο σκληρά μέτρα και αυστηρό lockdown «μιλούσαν» τα ρεπορτάζ από το βράδυ της Δευτέρας (08/02), μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και στην Αττική, αλλά και την ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Το lockdown… τύπου Μαρτίου είχε έρθει ξανά στο τραπέζι για την Αττική από τις 31 Ιανουαρίου, ενώ συζητήθηκε ξανά στις 2 Φλεβάρη.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...