Μια 90χρονη ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού (video)

Μία γυναίκα από τη μικρή κωμόπολη Enniskillen των 15.000 κατοίκων, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και παρότι ίσως να μην το έχει συνειδητοποιήσει κι η ίδια, άφησε μεγάλο αποτύπωμα στην Ιστορία.

Η 90χρονη Βορειοϊρλανδή Μάργκαρετ Κίναν, η οποία θα την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει 91, εμβολιάστηκε στις 08.30 ώρα Ελλάδος (06.30 ώρα Βρετανίας) στο Νοσοκομείο του Κόβεντρι και δήλωσε μεγάλη τιμή.

«Νιώθω προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ανυπομονώ για τις στιγμές που θα περάσω με την οικογένειά μου και με τους φίλους μου την Πρωτοχρονιά, αφού πέρασα μόνη το μεγαλύτερο μέρος του 2020», δήλωσε η Κίναν, που όπως πολλοί ηλικιωμένοι παγκοσμίως, ήταν αναγκασμένη να περνά τον περισσότερο χρόνο της απομονωμένη για να προστατεύει τον εαυτό της.

«Αυτό που μπορώ να συμβουλέψω τον κόσμο είναι αν έχει τη δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο, να το κάνει. Από τη στιγμή που το έκανα εγώ στα 90 μου, μπορούν όλοι».

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε το μεγάλο πρότζεκτ της NHS στη Βρετανία με τον εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, μόλις λίγες μέρες μετά την έγκριση που έλαβε το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...