Μέτρα στις φυλακές Διαβατών για τον κορονοϊό ζητούν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα 66 κρούσματα

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των κρατουμένων και των εργαζόμενων στις φυλακές Διαβατών, κατέθεσαν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη.

Στο κείμενο της Ερώτησης και ΑΚΕ που κατέθεσαν, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για «ανεξέλεγκτες και άκρως ανησυχητικές καταστάσεις» που έχουν δημιουργηθεί στο Γενικό Κράτησης Διαβατών από την αύξηση των κρουσμάτων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, πλέον ανέρχονται στα 66.

Οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τον κίνδυνο «οι φυλακές να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κoρονοϊού» τόσο για τους κρατούμενους όσο και το προσωπικό των φυλακών.

Ειδικότερα, οι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, ποιο είναι το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την θωράκιση των καταστημάτων κράτησης από την πανδημία, ποια είναι τα πρωτόκολλα που τηρούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και αυτά εάν δεν έχουν τηρηθεί στα Διαβατά, ποιοι έχουν αυτές τις ευθύνες.

Επίσης, ζητούν να τους προσκομιστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο και οι έγγραφες εντολές και οδηγίες που έχουν δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των καταστημάτων κράτησης σχετικά με τον κορονοϊό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...