Μετά τον σάλο για τις ΜΕΘ, ο Γεραπετρίτης πετά την μπάλα στην… ατομική ευθύνη

Διευκρινιστική δήλωση μετά τον σάλο που ξέσπασε από τα όσα είπε το πρωί της Τρίτης για τις ΜΕΘ και τους νεκρούς στην Ελλάδα εξέδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανασύροντας ένα αρκετά χρησιμοποιημένο «όπλο» της κυβέρνησης, την… ατομική ευθύνη.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ, ο κ. Γεραπετρίτης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών». Παράλληλα, είχε σημειώσει ότι «οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος» εξηγώντας ότι «θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε ώστε να μην χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ».

Ήθελε να υποβαθμίσει την ανάγκη για επιπλέον ΜΕΘ, ρίχνοντας ξανά το «μπαλάκι» στην ατομική ευθύνη; Πολύ πιθανό, αν κρίνουμε από τις διευκρινήσεις του μετά τη «θύελλα» που σήκωσαν οι παραπάνω δηλώσεις του:

«”Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ”: Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Κι αφού έπαιξε το «χαρτί» της ατομικής ευθύνης, στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης «φόρτωσε» όλη την ιστορία, πού αλλού παρά στον… ΣΥΡΙΖΑ.

«Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υ.Γ: Πολύς λόγος για την ατομική ευθύνη, ούτε λέξη για την πολιτική…

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...