Μέσω του Σπερχειού ποταμού… εξιχνιάστηκαν και άλλες ληστρικές επιθέσεις σπείρας

Ένα ποτάμι, της Φθιώτιδας, ο «φορτωμένος με ιστορία» Σπερχειός, στα νερά του οποίου μέλη σπείρας γκρέμιζαν από ψηλά κλεμμένα αυτοκίνητα, ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια, που είχαν αρπάξει σε ληστρικές επιδρομές, εξακολουθεί να αποκαλύπτει στοιχεία για τη δράση της…

Τρεις μήνες, αφότου τα νερά του, όταν η στάθμη χαμήλωσε, εμφάνισαν «πνιγμένα οχήματα και χρηματοκιβώτια πολυμελούς σπείρας, που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο, βοηθά τους αστυνομικούς της ασφάλειας Λαμίας να εξιχνιάσουν κι άλλα αδικήματα της ίδιας σπείρας.

Έτσι, από την αξιοποίηση των στοιχείων, τα οποία εν μέρει προήλθαν και από το ποτάμι με την ποντισμένη «λεία», οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν άλλες πέντε ενέργειες των εμπλεκομένων, τέσσερις εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ για άλλους δύο ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, από την περεταίρω ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι έξι από τα μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας, ενέχονται, κατά περίπτωση: Σε κλοπή ΑΤΜ τράπεζας, την 22-11-2019 ,όπου ήταν εγκατεστημένο σε Super Market περιοχής της Αττικής, καθώς και σε κλοπή ΙΧΦ.

Αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Γίνεται μνεία ότι η λεία από την αφαίρεση του εν λόγω ΑΤΜ, προσεγγίζει περίπου τα 100.000 ευρώ.

Σε κλοπή χρηματοκιβωτίου, την 11-09-2019, από κατάστημα περιοχής της Φθιώτιδας. Η λεία από την αφαίρεση του εν λόγω χρηματοκιβωτίου περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 15.000 περίπου ευρώ, καθώς και τιμαλφή, αξίας περίπου 7.000 ευρώ.

Καλώδια του ΟΣΕ

Σε κλοπή χάλκινων καλωδίων του ΟΣΕ στην περιοχή Θαυμακού Δομοκού Φθιώτιδας, την 06-02-2019. Η ζημιά που προκλήθηκε από την εν λόγω κλοπή, ανέρχεται στις 133.000 περίπου ευρώ, καθώς και σε κλοπή από οικία περιοχής της Αττικής, την 25-10-2014.

Τα νέα αδικήματα που αποδίδονται στη σπείρα Ρομά, προστίθενται σε άλλα τέσσερα τα οποία είχαν εξιχνιασθεί με την ανεύρεση τον Ιούλιο των ποντισμένων οχημάτων, ΑΤΜ και χρηματοκιβωτίων στην κοίτη του Σπερχειού.

Τι είχε αποκαλυφθεί για τη συμμορία Ρομά και πως έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας

Μετά από μια μεγάλη επιχείρηση, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας επτά μέλη της συμμορίας Ρομά, που άρπαζε ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια και τα… έπνιγε μαζί με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, στα νερά του Σπερχειού ποταμού, για να εξαφανίσει τα ίχνη. Την ώρα που ακόμη ένα μέλος της ίδιας συμμορίας, που εξαπέλυε ληστρικές επιδρομές στη Φθιώτιδα – ιδιαίτερα στην Ανθήλη και στη Λαμία – στην Αττική, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στην Ακαρνανία, είναι ήδη στη φυλακή, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συμμορία εξαρθρώθηκε, με συλλήψεις, σε περιοχές της Λαμίας (Ανθήλη) αλλά και στην Καρδίτσα.

Γίνεται λόγος για πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως ΑΤΜ τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις. Τα μέλη της σπείρας, κατά την Αστυνομία, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση ΑΤΜ τραπεζών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας, Αττικής, Λάρισας, Καρδίτσας και Ακαρνανίας.

Πηγές: aplhafreepress.gr, APLHA

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...