Μεγάλος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι (video)

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:16 μ.μ της Τετάρτης στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χλμ νότια της Ελασσόνας ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 7,8 χλμ, κάτι που υποδεικνύει ότι ήταν επιφανειακός.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας (υπάρχουν αναφορές από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Καλαμπάκα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων).

Μεγάλος μετασεισμός

Έχει ήδη καταγραφεί ένας μεγάλος μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

«Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές» είπε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Λέκκας: Δεν ξέρουμε ακόμη τι επιπτώσεις έχει

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα. Δεν ξέρουμε ακόμη τι επιπτώσεις έχει. Το παρήγορο είναι ότι έχουμε δύο μεγάλους μετασεισμούς περίπου των 5 βαθμών Ρίχτερ, που είναι αισιόδοξο μήνυμα. Επειδή έγινε σε ώρα αιχμής, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες καλό είναι να μην λειτουργήσουν για τουλάχιστον μια ώρα ακόμη» είπε στην ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας.

Στους δρόμους οι κάτοικοι

Τρομαγμένοι οι κάτοικοι βγήκαν από σπίτια και μαγαζιά στους δρόμους και μέσα σε λίγα λεπτά το κέντρο της πόλης γέμισε.

Στα 6,2 Ρίχτερ η μέτρηση του Ευρωμεσογειακού

Σύμφωνα πάντως με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε ένταση 6,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα δυτικά του Τυρνάβου.

Πηγή φωτό & Βίντεο: larissanet.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...