Μεγάλη αύξηση σήμερα στα κρούσματα και σενάρια για παράταση του lockdown

Πάνω που κυβέρνηση, επιστήμονες και πολίτες περίμεναν να δουν μια βελτίωση στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, προκειμένου στο τέλος της εβδομάδας να αρθεί το lockdown, τα δεδομένα δείχνουν να πηγαίνουν προς το χειρότερο.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού εκτιμάται ότι θα είναι κατά πολύ αυξημένα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που θα βάλει και πάλι σε σκέψεις του ειδικού για το αν πρέπει τελικά ή όχι να παραταθεί το lockdown. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Έθνους, δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 1.500 και τα 700 εξ αυτών να είναι στην Αθήνα.

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν αρκετούς επιστήμονες να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα Υγείας. Αν όντως επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε η αγορά θα επαναλειτουργήσει στις 8 Μαρτίου με sms και τρίωρο περιορισμό για τους πολίτες, όπως επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός των μηνυμάτων θα αφορά αποκλειστικά τα ψώνια από τα μαγαζιά (λιανεμπόριο) εκτός από τα σούπερ μάρκετ που… «εκπροσωπούνται» ήδη από το 13033 με τον κωδικό 2.

Οι πολίτες, θα έχουν τη δυνατότητα ενός sms την ημέρα για τις συγκεκριμένες αγορές σε εμπορικά καταστήματα με τη χρονική διάρκεια να είναι τρεις ώρες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...