Μέγα σκάνδαλο: Εμβολιάστηκαν γαλάζια στελέχη αντί για παιδιά με αναπηρία και ενηλίκους

Πρωτοφανείς καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τη σειρά των εμβολιασμών και… ακουμπούν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με «πέτρα του σκανδάλου» τη Θεσσαλονίκη, ενώ θέση πήρε με καυστική ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο των αρίστων».

Για το θέμα φιλοξενεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η «Αυγή» (avgi.gr) που αναφέρει:

Στη Θεσσαλονίκη εμβολιάστηκαν εκτός σειράς γαλάζια στελέχη, πετώντας έξω παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους ενηλίκους. Και μάλιστα κεντρικό ρόλο στην διαχείριση των εμβολίων παίζει η Βίκυ Νάκου, που φέρεται ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στις αρχές Φεβρουαρίου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται του Ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» ότι ακυρώνεται η πρώτη δόση εμβολιασμών που είχαν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη και στο Παράρτημα «ο Άγιος Παντελεήμονας» (πρώην θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων).

Την ίδια μέρα, στις 16 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα.

Όπως αποκαλύφθηκε τα 24 άτομα που εμβολιάστηκαν ήταν στην πλειονότητά τους περίπου 40 ετών. Εμβολιάστηκαν δε επιφανή γαλάζια στελέχη αλλά και οι οικογένειές τους.

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, σε δήλωσή της ανέφερε πως «οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες» και κάλεσε «την αρμόδια υφυπουργό να αποπέμψει την κυρία Νάκου και την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έστω και καθυστερημένα ώστε να προστατευθούν παιδιά, ωφελούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές. Είναι ντροπή να επιχειρούν μικροπολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση στις πλάτες ευάλωτων».

Τα έγγραφα της ακύρωσης του εμβολιασμού

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που εξασφάλισε το avgi.gr, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε έγγραφο που στους γονείς του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ειδοποίηση για την πραγματοποίηση εμβολιασμών.

Στις 9 Φεβρουαρίου εστάλη δεύτερη επιστολή αναφορικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων που θα πραγματοποιούσαν τον εμβολιασμό.

Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε πως δεν θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός την ημέρα που είχε ανακοινωθεί. Δεν έγινε γνωστό πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί.

Εισαγγελική παρέμβαση

Για το θέμα του ρουσφετολογικού εμβολιασμού των γαλάζιων στελέχων υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων την Εισαγγελία έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ποιοι είναι οι «γαλάζιοι» που εμβολιάστηκαν

Ανάμεσά τους εμβολιάστηκαν και κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. Η μεν Ακριτίδου έχει κόρη που εργάζεται ως γιατρός στο ένα από τα ιδρύματα. Ο δε Δρόσος Τσαβλής, πνευμονολόγος στο επάγγελμα, φέρεται να έβαλε να εμβολιαστούν μέλη της οικογένειάς του.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζήτησε τις παραιτήσεις τους. Η μεν Ακριτίδου αποπέμφθηκε από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα (η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί). Ο δε Δρόσος Τσαβλής οφείλει να καταθέσει στην παραίτησή του στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βίκυ Νάκου: Ο άνθρωπος του Μητσοτάκη

Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Βίκυ Νάκου, που εμφανίζεται ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στον ΕΟΔΥ. Μιλώντας στο Mega είπε: «Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα. Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο».

(FACEBOOK.COM/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΚΟΥ)

Η Βίκυ Νάκου ορίστηκε το 2016 αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων, Κόμματος και Κοινωνίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια εποχή μπήκε στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον περασμένο Νοέμβριο βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών, καθώς φαίνεται πως έχει προσλάβει ιδιωτική διαφημιστική εταιρία για τις ανάγκες προβολής του έργου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στις 26 Νοεμβρίου είχε αναφέρει για Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: «Προχθές ακούσαμε για 60 κρούσματα σε αυτό το κέντρο, και το δελτίο Τύπου απάντηση του Κέντρου ήρθε μέσω ιδιωτικής, διαφημιστικής, εταιρίας! Γι’ αυτό ξέφυγαν οι δαπάνες και δεν έχει καν μπει στον κόπο να απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός; Για να μπορεί να πληρώνει διαφημιστική εταιρεία η διοίκηση του Κέντρου, για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα ρίχνοντας την ευθύνη για τα κρούσματα στην κοινωνική ζωή των εργαζομένων;».

«Πλιάτσικο των άριστων» με τα εμβόλια – Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ» σε σχέση με τους εμβολιασμούς κατήγγειλε την Παρασκευή (26/02) με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία και προσθέτει ότι «έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο».

«Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του. Μετά τον γαλάζιο περιφερειάρχη Δωδεκανήσου, ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 “γαλάζια” στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία. Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία», αναφέρεται ακόμα.

Επίσης, όπως είχε γίνει γνωστό, σύζυγος μέλους της επιτροπής εμβολιασμών, έκανε το εμβόλιο εκτός σειράς.

Θεμιστοκλέους: Καμία δόση εμβολίου χαμένη

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για τους εμβολιασμούς στην ενημέρωση της Παρασκευής (26/02) και υπογράμμισε: «Καμία δόση εμβολίου χαμένη». Πρόσθεσε ότι διερευνώνται όλες οι περιπτώσεις παράβασης της λίστας εμβολιασμού και με αυστηρό ύφος τόνισε αυτό δεν είναι επιτρεπτό.

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 28.500 εμβολιασμοί και συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 850.000», ανέφερε ακόμα. Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως λειτουργεί ο μηχανισμός αναπλήρωσης που σκοπό έχει καμία δόση εμβολίου χαμένη, κάθε δόση είναι πολύτιμη. Μέχρι στιγμής όπως είπε ένα πολύ μικρό ποσοστό δόσεων έχουν μείνει αδιάθετες, περίπου γύρω στο 0,36% και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως.

Πηγή: avgi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...