Μέχρι και η Cisco παραδέχθηκε το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση, αλλά για το υπουργείο Παιδείας ήταν «ομαλή η ροή των μαθημάτων»

Πρεμιέρα σήμερα της τηλεκπαίδευσης για δημοτικά και νηπιαγωγεία και από ότι φαίνεται από τις αμέτρητες καταγγελίες γονέων αλλά και εκπαιδευτικών σχεδόν… τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, με την κυβέρνηση να έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα φιάσκο.

Το πρόβλημα παραδέχθηκε μέχρι και η Cisco, αναφέροντας ότι η εταιρεία εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος σχετικά με το Webex meetings και την επαναφορά της υπηρεσίας, την ίδια στιγμή που η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έκανε λόγο για προβλήματα σύνδεσης σε όλη την επικράτεια. Όλοι εντόπισαν το πρόβλημα, εκτός… από το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, το απόγευμα της Τετάρτης το υπουργείο Παιδείας, ομαλή ήταν η ροή των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν… «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Σύμφωνα δε με την άτυπη ενημέρωση του υπουργείου, περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου συνδέθηκαν και πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση, ενώ ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Τι αναφέρει η Cisco

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας», αναφέρει σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com» συμπλήρωσε.

Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος: Προβλήματα σε όλη την επικράτεια

Για προβλήματα συνδέσεων κατά την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, έκανε λόγο υψηλόβαθμο στέλεχος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις αναφορές που δέχθηκε η ομοσπονδία στις περισσότερες περιπτώσεις παιδιά και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στην Βόρεια Ελλάδα και την Αττική εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κεραμέως

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε (η τηλεκπαίδευση). Το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...