Με τον ΣΥΡΙΖΑ τα «βάζει» ο Μητσοτάκης για την πανδημία: Υπονομεύει τα μέτρα καλώντας σε διαδηλώσεις

Μπορεί εδώ και σχεδόν 5 μήνες η χώρα να βρίσκεται σε ένα παρατεταμμένο lockdown, με την πανδημία να βρίσκεται εκτός ελέγχου, τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τα περιοριστικά μέτρα να αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο, ωστόσο, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως φαίνεται, οι ευθύνες ανήκουν στον… ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε ως «πράξη μέγιστης ανευθυνότητας» την πρόσκληση που έχει απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις.

Στη γραπτή δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του.

Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Φυσικά, στη δήλωση δεν γίνεται καμία αναφορά στην έξαρση της αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών με περιστατικά όπως ο ξυλοδαρμός στη Νέα Σμύρνη ή το σπάσιμο αυτοκινήτου από αστυνομικούς στην Πανόρμου (που συνεχίζει να το διαψεύδει η ΕΛΑΣ παρά το ότι υπάρχει βίντεο), η οποία είναι τελικά αυτή που υποδαυλίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...