Με κωδικό «6» στα τραπέζια Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς – «Γιορτή το μεσημέρι, όχι το βράδυ»

Νέα έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί μέσα στις γιορτές και δη ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απηύθυνε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέτρεψε τον κόσμο να κάνει ρεβεγιόν το μεσημέρι, καθώς επίσης και «να μην ανοίξει ο κύκλος, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως». Εξήγησε, δε, ότι οι μετακινήσεις για τα τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα γίνουν με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι στα χρόνια της κρίσης έπεσε το εισόδημα, καθώς και ότι «η πανδημία αποτέλεσε τροχοπέδη κι έτσι πάμε πίσω από την ανάκαμψη», ενώ συμπλήρωσε ότι «το Κράτος έχει σταθεί αρωγός, όσο μπορούσε. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα». Εξήγησε, όμως, ότι δε διαφαίνεται δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής τους. «Θα μείνουμε στις ανακοινώσεις της κ. Μιχαηλίδου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολίων που απασχολεί τόσο την κυβέρνηση και τους ειδικούς, όσο και τους πολίτες, ο κ. Πέτσας τόνισε για τις πρώτες δόσεις ότι «δεν είναι ο αριθμός που θέλουμε, είναι όμως αυτός που έχουμε σίγουρα. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι παραδόσεις είναι λίγες για να φτάσουν σε όλες. Σταδιακά θα έρχονται εμβόλια από άλλες εταιρείες και έτσι θα προχωρήσει ο εμβολιασμός.

Το κρίσιμο είναι να δουλέψει ο μηχανισμός που έχουμε φτιάξει. Θα τσεκαριστεί τις επόμενες μέρες κι ελπίζουμε να δουλέψει».

«Περισσότεροι έλεγχοι»

Κληθείς να διευκρινίσει αν θα υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα τις γιορτές, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Κλείνοντας και απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση άλλων τοπικών lockdown, υποστήριξε ότι «αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν για κάποιες περιοχές άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικών lockdown».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...