Με καθυστέρηση το διάγγελμα Μητσοτάκη – Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Με καθυστέρηση θα γίνει το διάγγελμα Μητσοτάκη που έχει περάσει από χίλια κύματα καθώς ήταν προγραμματισμένο για χθες το μεσημέρι (15.00) αλλά αναβλήθηκε λόγω του σεισμού στη Σάμο. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι θα γίνει σήμερα στις 10.00 το πρωί, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά, ο πρωθυπουργός θα προβεί στην ανακοίνωση των νέων μέτρων στις 12.00 το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι το κλείσιμο της εστίασης και στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, (στο οποίο εντάσσεται και η Αθήνα) εκτός από τις περιοχές του επιπέδου 4 όπου ισχύει ήδη το μέτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται, επίσης, να δοθεί παράταση στις αναστολές συμβάσεων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτή ενδέχεται να ισχύει νωρίτερα, ακόμα και από τις 10 το βράδυ.

Αναμένεται επίσης να κλείσουν επίσης γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα και άλλες δραστηριότητες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Εξετάζεται, ακόμα, η χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται κάθε περιοχή.

Την ίδια στιγμή η απαγόρευση εξόδου από τις περιφέρειες φαίνεται να απομακρύνεται προς το παρόν ως σενάριο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει πως θα είναι η τελευταία φορά που βγαίνει για να μιλήσει για μέτρα, καθώς το επόμενο βήμα θα είναι το καθολικό lockdown.

Τα μέτρα θα εξειδικεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...