Με αρνητικό τεστ κορονοϊού η είσοδος στον Καναδά

Μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού θα γίνεται πλέον η είσοδος στον Καναδά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (30/12) υπουργοί της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Το τεστ, που πρέπει να προσκομίζουν οι ταξιδιώτες, πρέπει να έχει γίνει σε λιγότερο από τρεις ημέρες πριν από την άφιξή τους.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει «σύντομα» ένα «επιπλέον μέτρο που θα υποχρεώνει όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στον Καναδά να έχουν ένα διαγνωστικό τεστ Covid-19», το οποίο θα είναι «αρνητικό», είπε ο Ντομινίκ ΛεΜπλαν, ο υπουργός διακυβερνητικών Υποθέσεων.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ «εντός των επόμενων ημερών», διευκρίνισε.

Το νέο αυτό μέτρο επιβάλλεται, καθώς κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί στη Βρετανία, εντοπίστηκαν στον Καναδά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Καναδάς έχει αναστείλει έως τις 6 Ιανουαρίου όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία, μετά την εμφάνιση εκεί του νέου στελέχους.

Καραντίνα 14 ημερών

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί υπήκοοι είτε όχι, τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ειδάλλως κινδυνεύουν με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως έξι μήνες και/ή προστίμου, το ανώτερο 750.000 δολαρίων Καναδά (478.000 ευρώ).

Ακόμα κι αν «η πλειονότητα των Καναδών» τηρεί τις συστάσεις των αρχών, «ορισμένοι ταξιδεύουν για περιττούς λόγους», είπε ο δόκτωρ Χάουαρντ Νζου, υποδιοικητής της ομοσπονδιακής αρχής δημόσιας υγείας. «Είναι πολύ ανησυχητικό», τόνισε.

Χθες, ο πρωθυπουργός του Οντάριο Ντάγκ Φορντ δήλωσε πως έχει «απογοητευτεί πολύ» από τον υπουργό Οικονομικών του Ροντ Φίλιπς, που έφυγε για ταξίδι στην Καραϊβική και του απηύθυνε έκκληση να επιστρέψει «αμέσως» στη χώρα.

Έως σήμερα, ο Καναδάς μετρά 571.070 κρούσματα κορονοϊού και 15.440 νεκρούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...