Μάτι: Προθεσμία να απολογηθεί στις 26/2 έλαβε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Β. Ματθαιόπουλος

Στις 26 Φεβρουαρίου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος που κλήθηκε σε απολογία για πράξεις και παραλείψεις του τη μοιραία 23η Ιουλίου 2018, όταν η φωτιά στην Ανατολική Αττική άφησε πίσω της 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο 6ος τακτικός ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, έδωσε προθεσμία στον τότε επικεφαλής της Πυροσβεστικής, προκειμένου ο κ. Ματθαιόπουλος να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του έναντι των κατηγοριών της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια που του καταλογίζεται.

Δεν αποκλείεται μάλιστα λόγω του εύρους του υλικού, να δοθεί και νέα προθεσμία στον κ. Ματθαιόπουλο για τις αρχές Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος μετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μάτι ως επιχειρησιακός υπαρχηγός.

Σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου έχει καταθέσει μήνυση ο επιπυραγός Δημήτρης Λιότσιος δικαστικός πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας για το πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, ο οποίος καταγγέλλει τον ανώτερό του ότι «επεδίωξε εν γνώσει του με παράνομα εκβιαστικά μέσα, να αλλοιώσει το περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης μου και να αποτρέψει τη δίωξη των πραγματικών υπαιτίων του τραγικού συμβάντος.

Αδιαφορώντας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, είχε ως αποκλειστική του επιδίωξη την συσκότιση της αλήθειας και την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και προσωπικών του συμφερόντων».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...