«Μαλλιά κουβάρια» στο Facebook Δερμιτζάκης και Παυλάκης για τις μεταλλάξεις: «Το καψες» – «Εσείς το καίτε»

Είναι δεδομένο ότι όταν μιλάμε για αχαρτογράφητα νερά, καθώς ο κορονοϊός είναι κάτι τελείως καινούριο που έπιασε απροετοίμαστους όλους τους επιστήμονες, θα υπάρχουν διαφωνίες. Και πώς θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά από τη στιγμή που ακόμα αναζητάται παγκοσμίως ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοπεί έχοντας ήδη «σκοτώσει» σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Από το να υπάρχουν εποικοδομητικές διαφωνίες μέχρι να φτάνουμε σε διαδικτυακές προσβολές ανάμεσα σε καθηγητές Πανεπιστημίων, βέβαια, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μια τέτοια έντονη διαφωνία είχαν οι Γιώργος Παυλάκης και Μανώλης Δερμιτζάκης.

Συγκεκριμένα, αφορούσε στις μεταλλάξεις με τον πρώτο, καθηγητή στις ΗΠΑ να ανεβάζει ένα ποστ στο Facebook όπου έγραφε μεταξύ άλλων ότι «οι μεταδόσεις γίνονται κυρίως μέσα στην οικογένεια».

Ο κ. Δερμιτζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης απάντησε γράφοντας ότι το ποστ είναι «τουλάχιστον αφελές» κι αυτός ο χαρακτηρισμός προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παυλάκη.

«Το καψες», ήταν η αιχμηρή τοποθέτηση για να έρθει η απάντηση του κ. Δερμιτζάκη «δε νομίζω. Εσείς το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κάτι που είναι μη ρεαλιστικό».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...