Λογοκρισία σε Facebook και Instagram: «Εξαφανίζει» αναρτήσεις των φωτορεπόρτερ από την πορεία για τον Κουφοντίνα

Η λογοκρισία που έχει ξεκινήσει από το Facebook στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες και ανησυχητικές διαστάσεις. Παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι χρήστες του Instagram, που ως γνωστόν οι δύο πλατφόρμες συνδέονται στενά.

Ένας – ένας οι φωτορεπόρτερ βλέπουν τις φωτογραφίες που ανήρτησαν στο facebook από τη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 άνθρωποι, να «κατεβαίνουν», κάνοντας επί της ουσίας της δουλειά τους να «εξαφανίζεται» από τα προφίλ τους. Στη θέση τους να μπαίνει ένα μήνυμα που θυμίζει περισσότερο καθεστώς… Ερντογάν.

Η αρχή έγινε με τις φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, οι οποίες δεν έμειναν αναρτημένες ούτε μία ώρα. Στη συνέχεια, το Facebook, κατά την προσφιλή του συνήθεια τις «κατέβασε» με το μήνυμα πως η συγκεκριμένη ανάρτηση «παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανένας άλλος». Η ίδια κατάσταση και στο Instagram όπου χρήστες είδαν να κατεβαίνουν οι αναρτήσεις τους με τις επίμαχες φωτογραφίες:

Στον Μάριο Λώλο επιβλήθηκε απαγόρευση ζωντανής μετάδοσης ή διαφήμισης στο μέσο για 60 ημέρες.

Το ίδιο συνέβη και με τις φωτογραφίες που ανήρτησε η φωτορεπόρτερ της Eurokinissi, Τατιάνα Μπόλαρη, με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι προτρέπει σε επικίνδυνες ενέργειες και υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου καταγραφή, προτρέπω σε επικίνδυνες ενέργειες, υποστηρίζω τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι.

Αναρωτιέμαι εάν αύριο-μεθαύριο συμβεί το οτιδήποτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ εγώ θα κάνω πως ΔΕΝ το είδα!

Οπότε… η χθεσινή πορεία ΔΕΝ έγινε ποτέ και ΔΕΝ είχε τόσο κόσμο και ΔΕΝ ήμουν εκεί και ΔΕΝ ήταν και κανένας άλλος, οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκύημα της φαντασίας μου, ΞΑΝΑ! (θα μου το κατεβάσουν κι αυτό ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι)».

Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου…

Posted by Tatiana Bolari on Tuesday, March 2, 2021

Ένας ακόμα επαγγελματίας φωτορεπόρτερ που είδε την ανάρτησή του να εξαφανίζεται είναι ο Λευτέρης Παρτσάλης.

Και επανέρχομαι σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ να ξεκαθαρίσω δυο πράγματα, ανέβασα ένα σετ εικόνων από μια πορεία…

Posted by Lefteris Partsalis on Tuesday, March 2, 2021

Πηγή: documentonews.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...