Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» Αττική και άλλες 18 περιοχές – Τι αλλάζει στα SMS, τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας (video)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την Τετάρτη (03/03) στην επίσημη ενημέρωση τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και όπως έγινε γνωστό μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο» η Αττική και ακόμα 18 περιοχές, ενώ στο «κόκκινο» είναι όλη χώρα.

Αλλαγές ανακοινώθηκαν στη χρήση των sms, ενώ σε μερικές περιπτώσεις θα ισχύει το χιλιομετρικό όριο. Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας… Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως και 16 Μαρτίου, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα ξεκινούν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, λόγω του σεισμού.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος τόνισε ότι η Αττική μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο» και έτσι έκανε γνωστό ποιο είναι το έκτακτο σχέδιο για να αντέξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), μετά την πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία. Έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της «Astrazeneca» στους άνω των 65 ετών…

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως διανύουμε κρίσιμες μέρες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των μεταλλάξεων. Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε:

Από αύριο στις 06.00 έως και 16 Μαρτίου – Για τα SMS

  • Στους κωδικούς 2 και 3 που αφορούν δραστηριότητες όπως ψώνια, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες είπε ότι η μετακίνηση θα γίνεται μόνο μέσα στον οικείο δήμο, είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.
  • Για τον κωδικό 6 που είναι για άθληση ή για βόλτα κατοικίδιου η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια ή με ποδήλατο. Όπως είπε χαρακτηριστικά κανείς σε όλη την χώρα δεν θα μπορεί να πάει σε άλλη περιοχή με το αυτοκίνητό του κάνοντας χρήση του κωδικού 6.
  • Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 4 θα ζητούνται διευκρινίσεις από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την ορθή χρήση του sms.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο «κόκκινο».

Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», τα σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

Τι ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Σε «βαθύ κόκκινο» εισέρχεται πλέον η Αττική, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, όπως είπε, αρχικά, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ενώ έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της «Astrazeneca» στους άνω των 65 ετών.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες», είπε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί και στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

«Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», υπογράμμισε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Αυτές είναι οι νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής

Ο Βασίλης Κικίλιας στη συνέχεια είπε: «Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο.

Επίσης:

29 στον Ευαγγελισμό

10 στο Τζάνειο

7 στο Ασκληπιείο της Βούλας

Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

«Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτηκό νοσοκομείο non Covid περιστατικών», σημείωσε και ακολούθως αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της «Astrazeneca» στους άνω των 65 ετών.

Οι ανακοινώσεις γίνονται μετά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πανδημία στη χώρα και τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...