Lockdown: «Σκληρό» σχέδιο για «λουκέτο» μέχρι και τις 25 Απριλίου με το… βλέμμα στο Πάσχα (video)

Στόχος της κυβέρνησης, του οικονομικού επιτελείου, σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ανοίξουν και άλλες δραστηριότητες στην αγορά, αλλά αυτό φαίνεται αυτό να μην είναι εφικτό τώρα, αλλά στο μυαλό… όλων είναι να μη χαθεί το Πάσχα.

Οι αριθμοί της πανδημίας στην Ελλάδα – με τη δραματική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνωμένων – πάνε πίσω το άνοιγμα της οικονομίας και η εκπομπή «Live News» στο «Mega, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης (24/03) μια πρόταση – βόμβα για το lockdown.

Το πιθανό σχέδιο για το lockdown

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, μία εισήγηση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται από την κυβέρνηση προβλέπει αυστηρό λουκέτο μέχρι και τις 25 Απριλίου, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Δηλαδή να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά μέχρι και την ημερομηνία αυτή, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει περισσότερο «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου και η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι μια… κανονική εβδομάδα.

Τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου. Αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν τα δεδομένα, είναι πιθανή ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με την εστίαση, αλλά να παραμένει κλειστή και το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.

«Εφιαλτικές» προβλέψεις

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να σκαρφαλώνουν στους 750.

Την ίδια ώρα με τις ΜΕΘ γεμάτες και το σκηνικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) να παραμένει πολεμικό, μόνο την Τετάρτη (24/03) 60 ασθενείς του Covid είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική, με την κυβέρνηση να έχει ήδη έτοιμα τα φύλλα πορείας για επιπλέον 160 γιατρούς που ενδεχομένως να επιστρατευτούν στην Αττική.

Ίδιο σχέδιο υπάρχει και για την Αχαΐα. Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα δύο νοσοκομεία, το Γεννηματάς και το Θριάσιο, για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με Covid. Με το τρίτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Τρίτη (23/03) οι ειδικοί μιλούσαν για ένα διαφορετικό Πάσχα. Σημειώνεται, ότι όπως είχαν αναφέρει τη Δευτέρα (22/03) οι λοιμωξιολόγοι, ημερομηνία ορόσημο για την επανεκκίνηση της αγοράς φαίνεται να είναι το Πάσχα, με το λιανεμπόριο να έχει τις περισσότερες δυσκολίες στη σχετική εξίσωση, όπως είχε φανεί από τις τελευταίες πληροφορίες.

Σκοπός της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου ήταν η αγορά να λειτουργεί κανονικά εκείνες τις ημέρες. Ενδιάμεσα θα γίνουν κάποιες κινήσεις σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», αλλά το Πάσχα είναι ο μεγάλος στόχος για να λειτουργήσει η αγορά στο σύνολό της. Την Παρασκευή (19/03) με όσα έγιναν γνωστά στην ενημέρωση, προχωρήσαμε σε… μερική χαλάρωση κάποιων από τα μέτρα, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Το τρίτο και ανησυχητικό κύμα δοκιμάζει, ωστόσο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και όλος ο προγραμματισμός για το άνοιγμα από το μεγαλύτερο lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα μετατίθεται και πάλι, αφού η επιδημιολογική καμπύλη δεν έχει ακόμη αρχίσει να κατεβαίνει…

Η 29 Μαρτίου, ημερομηνία που θα άνοιγαν τα καταστήματα φαίνεται να απομακρύνεται από τα σχέδια. «Με τα δεδομένα που βλέπουμε σήμερα το θεωρώ αδύνατον. Θέλουμε σιγά σιγά να επανέλθουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας, αλλά όχι θυσιάζοντας τη δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας.

Έτσι, κυβέρνηση και επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν αποκλείουν πλέον άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τα μέσα Απριλίου συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης σε ανοιχτούς χώρους με ορίζοντα τις γιορτές του Πάσχα το αργότερο αρχές Μαΐου.

Πηγή: Mega

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...