Lockdown σε Κάλυμνο & Κορδελιό – Οι περιοχές που «φλερτάρουν», οι σκέψεις για παράταση μέτρων

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται από σήμερα στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στις περιοχές αυτές, που ανήκουν σε αυτό το επίπεδο, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν δια ζώσης στο δήμο Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, δεν επιτρέπεται, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, ενώ ο δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την περιφέρεια της Αττικής που το μέτρο αυτό ισχύει μόνο τα σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ.

Παράλληλα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), βρίσκονται πλέον οι εξής περιοχές: η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Θάσου, οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο δήμος ‘Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Καρπάθου και ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων.

Στις περιοχές αυτές ισχύουν τα παρακάτω:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (εξαιρούνται οι Π.Ε Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που το μέτρο αυτό ισχύει μόνο τα σαββατοκύριακα και τις καθημερινές η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ). Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Ακόμη, στο πορτοκαλί περνούν ο δήμος Θήρας, ο δήμος Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης καθώς και ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, καθώς η επιδημιολογική εικόνα τους έχει βελτιωθεί.

Αναλυτικότερα

Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:

Στο κόκκινο παραμένουν:

 • Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας,
 • Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων),
 • Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
 • Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής,
 • Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,
 • Ο Δήμος Θάσου,
 • Οι Δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,
 • Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης,
 • Οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου,
 • Ο Δήμος ‘Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας,
 • Οι Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,
 • Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,
 • Ο Δήμος Καρπάθου
 • Ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων

Εκτός lockdown

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δεν παρατείνονται τα μέτρα στις και εντάσσονται στο πορτοκαλί οι εξής περιοχές:

 • Δήμος Θήρας
 • Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης
 • Περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
 • Δήμος Εορδαίας της Κοζάνης (μετά από μήνες)
 • Δήμος Σπάρτης

Αυτός είναι ο νέος «Χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας»

Τι θα γίνει με το lockdown στην Αττική

Ένας από τους βασικούς πονοκεφάλους της κυβέρνησης, των ειδικών, αλλά και των πολιτών, είναι το τι θα γίνει με το lockdown στην Αττική και το αν θα πάρει παράταση και για μετά τις 28 Φεβρουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση, ωστόσο σε υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ την ίδια ώρα τα νοσοκομείο βρίσκονται σε «πορτοκαλί συναγερμό».

Παράλληλα, σε κόκκινο, αν όχι… κατακόκκινο συναγερμό, βρίσκεται και η οικονομία με τους επαγγελματίες να πιέζουν να ανοίξει το λιανεμπόριο έστω και με click away ή click in shop ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια μικρή ανάσα και να μη μπουν οριστικά λουκέτα και σε άλλα καταστήματα.

Το πού θα καθίσει η μπίλια θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα που θα έχει η Αττική την ερχόμενη εβδομάδα όταν και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Αυτό που κάποιος μπορεί να πει τη δεδομένη στιγμή είναι ότι πολλοί από τους ειδικούς φωνάζουν ότι η παράταση των μέτρων είναι υπερπαραίτητη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που διαφωνούν επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιστρέψουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...