Live η ενημέρωση Κικίλια για τον κορονοϊό – «Καμπανάκι» για δέκα νομούς, «παράθυρο» για σκληρότερα μέτρα

«Καμπανάκι» για νομούς της βόρειας Ελλάδας όπου παρατηρούνται πολλά κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, «χτύπησε» ο Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, μετά και την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 1.190 νέα κρούσματα.

Πρόκειται για τους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. O υπουργός εστίασε στην Κοζάνη αλλά και στη Δυτική Αττική, ενώ επισήμανε ότι για αυτόν τον λόγο συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Τόνισε πως αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αξιολογηθούν εκ νέου τα μέτρα περιορισμού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για σκληρό lockdown.

Ακολούθως μίλησε για το σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία» στη χώρα μας, τονίζοντας πως αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και στη συνέχεια σειρά θα πάρουν οι ευπαθείς ομάδες, αρχικά οι ηλικιωμένοι. Συνέστησε ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση, ενώ έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, ο οποίος είπε ότι ο Οργανισμός βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ο εμβολιασμός θα γίνει με σχέδιο, τόνισε, ενώ έκανε λόγο για την «κίτρινη κάρτα». Όπως ήδη ισχύει και για τα φάρμακα, ο ΕΟΦ θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Αναφερόμενος στη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα είπε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που συμμετείχε σε έρευνα για τη χορήγησή τους σε ασθενείς. Όπως τόνισε ακόμα δεν έχουν λάβει άδεια χορήγησης φαρμάκου, αλλά μόνο άδεια επείγουσας χορήγησης στις ΗΠΑ, η οποία δεν ισχύει στην Ευρώπη. Ωστόσο οι οργανισμοί κινούνται προς την κατεύθυνση της εμπορικής κυκλοφορίας στις αρχές του 2021.

Ερωτηθείς για το αν χρειαστεί δεύτερη δόση εμβολίου το Φθινόπωρο, είπε ότι η επανάληψη εμβολιασμού αποτελεί συνάρτηση της ανοσίας του ατόμου που έχει εμβολιαστεί αλλά και της γενικής ανοσίας του πληθυσμού. Τόνισε, ότι συνήθως για να σπάσει ο κύκλος τέτοιων επιδημιών είναι πιθανό να χρειαστεί και δεύτερη δόση εμβολιασμού ή είναι πιθανό να απαιτείται εμβόλιο κάθε χρόνο.

Παρακολουθήστε live:

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...