Λινού: Πού είναι εξαιρετικά χρήσιμη η διπλή μάσκα – Σήμερα οι αποφάσεις των ειδικών (video)

Στη βοήθεια που θα προσφέρει η χρήση της διπλής μάσκας στην προσπάθεια ανακοπής της εξάπλωσης του κορονοϊού, στάθηκε η Αθηνά Λινού, μιλώντας σήμερα στο Open TV.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών τόνισε ότι «η διπλή μάσκα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη γιατί δεν καταφέραμε να βάλουμε πιο πολλά δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς και να έχουμε λιγότερους επιβάτες. Εκεί, που δεν αερίζονται οι χώροι, όπως το μετρό, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Οπότε είναι σημαντικό ότι η διπλή μάσκα μειώνει το ποσοστό μετάδοσης».

Ερωτηθείσα για το πόσο βοήθησε το τωρινό lockdown ισχυρίστηκε ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση του ιού. Στο πρώτο lockdown απομονώναμε τους ασθενείς σε νοσοκομεία, αλλά τώρα, τους λέμε ‘γυρίστε σπίτι’ με αποτέλεσμα να υπάρχει μετάδοση.

Είναι δύσκολος ο χειμώνας. Μέσα στο σπίτι και τους χώρους εργασίας μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός. Δεν μπορούμε να αερίζουμε συνέχεια, να έχουμε ανοιχτά με τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο λοιπόν για το πώς θα περιορίσουμε τις επαφές μας. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι αν υποψιαστούμε κάτι».

Σχολιάζοντας το πρόβλημα των μεταλλάξεων υποστήριξε ότι «αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε όλα τα μέρη της γης, δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις μεταλλάξεις. Τότε θα υπάρχει μεγάλη διασπορά και πολλές μεταλλάξεις, άρα και επιθετικότητα του ιού».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό τονίζοντας ότι «το εμβόλιο σώζει ζωές. Δυστυχώς έχουμε πολύ λίγα εμβόλια. Χρειάζεται προσοχή μην χάσουμε εμβόλια. Θα έπρεπε να υπάρχουν λίστες με επιλαχόντες έτσι ώστε να μην πηγαίνουν χαμένα τα εμβόλια».

Κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής

Στραμμένα στην Επιτροπή Ειδικών και τη σημερινή της συνεδρίαση είναι όλα τα βλέμματα καθώς αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούμε στο άμεσο μέλλον.

Την ώρα που οι ΜΕΘ στην Αττική βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και πιέζονται ολοένα και περισσότερο, η Επιτροπή καλείται να ζυγίσει την κατάσταση και να εκτιμήσει τι θα γίνει με το lockdown αλλά και αν θα ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας. Κι αυτές οι αποφάσεις δε θα παρθούν χωρίς πιέσεις. Επαγγελματίες που ασφυκτιούν εδώ και καιρό ζητούν επιτακτικά να επαναλειτουργήσει η αγορά έστω και με click away ή click in shop ώστε να πάρουν μια ανάσα πριν να είναι πολύ αργά…

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...