Λινού: Λάθος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια – Πρέπει να αξιοποιηθεί η ύπαιθρος (video)

Αντίθετη με αυτό που πρόκειται να εισηγηθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ένα καθολικό lockdown, εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι λάθος να κλείνεται ο κόσμος στα σπίτια, πρέπει να αξιοποιηθεί η ύπαιθρος».

«Όταν είναι τα πάντα κλειστά το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε κίνδυνο μετάδοσης. Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους, με σύνεση, να είναι στην ύπαιθρο, να περπατάνε στον δρόμο, να πάνε σε πάρκα, χωρίς να συνωστίζονται.

Δεν εννοώ να κάνουν συγκεντρώσεις ή υπαίθρια πάρτι. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι άνθρωποι και να τους ενθαρρύνουμε να κυκλοφορούν. Η αξιοποίηση της υπαίθριας χώρας είναι ένα από τα μέσα που προτείνει και η Αμερική μέσα στα προληπτικά μέτρα», εξήγησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ στην αρχική της τοποθέτηση.

Αναφερόμενη στα σχολεία, η κ. Λινού εξέφρασε την άποψη ότι είναι σωστό που μένουν ανοιχτά, αλλά δεν έκρυψε και την ανησυχία της «γιατί δεν γίνονται τεστ στο σύνολο των εκπαιδευτικών και δεν γίνονται τεστ σε δείγμα των παιδιών συστηματικά».

Όπως είπε «αν σε μια τάξη 25-26 παιδιών υπάρχει ένα κρούσμα, θα μεταδοθεί γρήγορα γιατί τα παιδιά είναι κοντά, και αν αυτό συμβαίνει σε μεγάλο σχολείο, τότε είναι εύκολο να έχουμε μια τεράστια αύξηση. Η πλειονότητα των παιδιών δεν θα πάθει τίποτα. Μπορεί ένα, δύο παιδιά να έχουν πρόβλημα. Πρόβλημα θα υπάρξει με τους γονείς, με τους παππούδες.

Οι καινούργιοι μεταλλαγμένοι ιοί φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτικοί, υπάρχει ένα ενδεχόμενο να επηρεάζουν τα μικρά παιδιά περισσότερο, δεν το ξέρουμε αυτό και πρέπει να παρθούν γρήγορα δείγματα από τα παιδιά που νοσούν και να γίνει αλληλούχηση για να δούμε αν νοσούν από το παλιό στέλεχος ή από το μεταλλαγμένο».

Η κυρία Λινού έκανε ξεχωριστή αναφορά στο πρόβλημα που παρουσιάζεται με τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς τονίζοντας ότι πρόκειται «για σοβαρότατο θέμα».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπιλ Γκέιτς περί ακόμη δύο απειλών για την ανθρωπότητα και συγκεκριμένα την κλιματική αλλαγή και τη «βιοτρομοκρατία», είπε ότι «ο Μπιλ Γκέιτς έχει τις συμβουλές των πιο επώνυμων επιστημόνων σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων, και άρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι που γέννησε από το μυαλό του.

Το θέμα της βιοτρομοκρατίας το αντιμετωπίζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα χρόνια τώρα. Πριν από ίσως 10-12 χρόνια η Ε.Ε. είχε αναθέσει την επιστημονική μελέτη και την προετοιμασία, τι πρέπει να ξέρουν οι λειτουργοί υγείας πρώτης γραμμής σε περίπτωση χημικής τρομοκρατίας, ακτινολογικής τρομοκρατίας και βιολογικής τρομοκρατίας και τότε όλοι φοβόμασταν και δεν το πιστεύαμε.

Αλλά είχα ακούσει Αμερικανούς συναδέλφους να λένε ότι αν σταθείς σε ένα αεροδρόμιο πολύ λειτουργικό με πολλούς επιβάτες ο οποίος έχει μολυνθεί σκοπίμως με ευλογιά θα γίνει μια παγκόσμια καταστροφή».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...