Λινού για εμβόλιο Pfizer: Τόσοι Έλληνες πρέπει να εμβολιαστούν για να είμαστε ασφαλείς (video)

Την αισιοδοξία της για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μετά την ανακοίνωση των εταιρειών Pfizer και BionTech για αποτελεσματικότητα κατά 90%, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Μάλιστα, η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, εκτίμησε ότι για να είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό θα πρέπει να εμβολιαστούν περίπου 7.000.000 Έλληνες.

Σημείωσε ότι δεν περίμενε πως το εμβόλιο των Pfizer και BionTech θα ήταν τόσο αποτελεσματικό, φέρνοντας ως παράδειγμα τα εμβόλια της γρίπης, τα οποία, όπως διευκρίνισε, έχουν αποτελεσματικότητα 60% με 70%.

Αναφορικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο πρώτοι, η Αθηνά Λινού τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια να κάνουν το εμβόλιο ευάλωτες ομάδες και ηλικιωμένοι.

Η ίδια εκτίμησε, ακόμα, ότι μέχρι την άνοιξη του 2021 το εμβόλιο θα έχει διατεθεί μόνο σε ορισμένους, δεν θα έχει εμβολιαστεί δηλαδή μέχρι τότε ο γενικός πληθυσμός.

Επίσης η καθηγήτρια επεσήμανε ότι πιστεύει πως θα χρειαστούν ακόμα μία ή δύο εβδομάδες lockdown.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...