Λήγει την Πέμπτη η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ – Η απόφαση της συνέλευσης των φοιτητικών συλλόγων (video)

Μετά από 16 ημέρες, αναμένεται να λήξει την Πέμπτη (11/03) η κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η πολύωρη συνέλευση της Τετάρτης (10/3) των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, που τελείωσε αργά το βράδυ, οδήγησε τελικά στη λήψη κατά πλειοψηφία της απόφασης για τη λήξη της κατάληψης της πρυτανείας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας που θα λάβει χώρα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές μετά την προγραμματισμένη πορεία, που θα καταλήξει στην πρυτανεία του ΑΠΘ, θα προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και θα σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι για την Πέμπτη, έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του πανεπιστημίου, ενώ στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο «Κεραμέως».

Η παρέμβαση της Αστυνομίας

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα τεταμένο τη Δευτέρα (8/3), καθώς στο υπό κατάληψη κτήριο του ΑΠΘ επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε κυνηγητό φοιτητών στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Το πολυτεχνείο βρέθηκε αποκλεισμένο από ΟΠΚΕ, ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του χώρου των πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες «grtimes» και «thesstoday», οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει τις εισόδους του ΑΠΘ, ενώ στον αύλειο χώρο του κτηρίου της πρυτανείας βρίσκονταν φοιτητές. Είχε προηγηθεί συνέλευση και κάλεσμα φοιτητών στην πρυτανεία για τις 20:30, ύστερα από πληροφορίες για εκκένωση.

Υπενθυμίζεται, ότι το κτήριο διοίκησης της πρυτανείας είναι σε κατάληψη εδώ και 16 μέρες, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσής του και τα επεισόδια που ακολούθησαν περιμετρικά και συνδυάστηκαν με εικόνες ντροπής.

Οι φοιτητές ζητούν να μην εφαρμοστεί ο «νόμος Κεραμέως». Το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, καθώς και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...