Λένε «ναι» οι ειδικοί στο άνοιγμα της αγοράς – Ποια καταστήματα ανεβάζουν ρολά (video)

Από πολύ πιθανό έως σχεδόν… βέβαιο είναι το «ναι» της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα μέρους της αγοράς από την προσεχή Δευτέρα, έστω και αν ο κορονοϊός παραμένει σοβαρή και υπαρκτή απειλή, ιδίως στην Αττική.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν οι εισηγήσεις της Επιτροπής, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης, για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, πρόκειται να ανοίξουν τα:

Καταστήματα ένδυσης

Καταστήματα υπόδυσης

Κοσμηματοπωλεία

Καταστήματα που πουλάνε εποχικά είδη, όπως κουβέρτες, χαλιά κ.λπ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, κεντρική ιδέα είναι να ανοίξουν τα καταστήματα που είτε είναι εποχικά, είτε κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων.

Για τα βιβλιοπωλεία, που ήταν από τα καταστήματα που έμειναν ανοικτά κατά την εορταστική περίοδο, ο ίδιος είπε πως «προσωπική μου πρόθεση είναι να τα ανοίξουμε».

Επίσης, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο ότι θα επιστρέψουν και οι πάγκοι με βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές».

Εξετάζεται δε, όσα καταστήματα δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα με click in shop, να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Πολύ δύσκολα εξακολουθούν να είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά στην εστίαση αλλά και στα γυμναστήρια με τον υπουργό Ανάπτυξης να μη δίνει καμία πιθανότητα να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...