Λάρισα: Ποιοι ήταν οι δύο γιατροί που «χάθηκαν» στη χιονοστιβάδα (video)

Την απώλεια δύο νέων ανθρώπων και δύο γιατρών που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της μάχης, θρηνεί η Λάρισα και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Η είδηση του θανάτου των Τηλέμαχου Ζαφειρίδη και Θεόδωρου Χατζόπουλου, που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο παρότι έμπειροι από ορειβασία και εξορμήσεις σε βουνά, βύθισε στο πένθος τους συναδέλφους τους αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο της θεσσαλικής πόλης που εξέδωσε ανακοίνωση.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη.

Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

Οι δύο συνάδελφοι μαζί με ακόμα έναν φίλο τους, πιο στάθηκε πιο τυχερός, ανέβηκαν χθες το πρωί στον Όλυμπο. Ήταν όλοι τους έμπειροι ορειβάτες και γνώριζαν και το βουνό και τους κινδύνους του.

Φτάνοντας σε μια περιοχή που ονομάζεται Ξερολάκκι, που θεωρείται μάλιστα ιδιαίτερα επικίνδυνη, κύμα χιονιού καταπλάκωσε και τους τρεις ορειβάτες. Ο ένας τα κατάφερε και βγήκε από τη μάζα. Οι άλλοι δύο όχι. Ο πιο τυχερός της παρέας ειδοποίησε αμέσως την ομάδα Διάσωσης ζητώντας βοήθεια. Δυστυχώς, άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν νεκρούς τους δύο γιατρούς λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι.

Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους από συναδέλφους τους…

Ο 49χρονος Χατζόπουλος εργαζόταν εκεί ως αναισθησιολόγος και ο 46χρονος Ζαφειρίδης ως παθολόγος. Για τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνθρωποι που εργάζονταν μαζί τους και τους γνώριζαν προσωπικά.

Κάποια από τα σχόλια τους…

«Ξεγέλασαν τον χάρο και τον νίκησαν αμέτρητες φορές και οι δυο, δίνανε μάχη για τους ασθενείς τους σώζοντας ζωές»

«Δεν έφευγαν από το νοσοκομείο ακόμα και στα ρεπό και την άδεια τους ήταν εκεί αν είχαν ασθενείς που τους χρειαζόταν»

«Στον Όλυμπο τους έστησε καρτέρι ύπουλο όμως ο χάρος, και τους νίκησε»

«Τα καλύτερα παιδιά του ΓΝΛ…»

«Αερικό σε θεωρούσα, έτσι μας φεύγεις!!!

«Καλό σου ταξίδι, στα λιβάδια του ουράνιου βουνού σου!!!»

«Πόσο άδικο είναι να φεύγουν άνθρωποι σαν εσάς»

«Το βουνό και το χιόνι ήταν τα πάθη του, δεν έχω λόγια και για τους δύο»

«Ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας τεράστια η απώλεια για το ΓΝΛ που έχασε δύο πολύτιμα παιδιά του».

 

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...