Λάρισα: Ο επιχειρηματίας με τους 150 εργαζόμενους που πέθανε πουλώντας λαχεία

Άνθρωπος ήσυχος κι ευγενικός, ήταν από τους πιο συμπαθείς λαχειοπώλες της Λάρισας. Ο κυρ Νίκος (Χατζηγρίβας) έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, άρρωστος στα 79 του χρόνια, αλλά θα μείνει στη μνήμη όλων για περισσότερους από έναν λόγους.

Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ποιος ακριβώς είναι, όλοι έβλεπαν έναν φτωχό άνθρωπο, μια γνώριμη φιγούρα της πόλης, να σέρνει ένα ποδήλατο και να κρατάει μια δεσμίδα λαχεία.

Πρώην βιοτέχνης, ιδιαίτερα γνωστός, στις καλές εποχές του έτοιμου ενδύματος, ενός παραγωγικού κλάδου που πρόσφερε πολλά στην οικονομία και στην κοινωνία της Θεσσαλίας.

Κάποια στιγμή τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε, ο οικονομικός μαρασμός σάρωσε το ελληνικό ένδυμα μαζί και τον ίδιο, παράδεισος και κόλαση γειτονεύουν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Με ότι μάζευε συνέχισε να αγωνίζεται και να πληρώνει, χρέη, κατασχέσεις, δικαστήρια, προμηθευτές, ουκ έστιν τέλος. Άνοιξε ένα κατάστημα, δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει.

Δεν του απέμεινε τίποτα. Αποφάσισε να βγει στο δρόμο να πουλήσει λαχεία.

Ο κυρ Νίκος έζησε και με πολλά και με λίγα, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει και να βιοπορίζεται με τις δικές του δυνάμεις.

Η οικονομική συμφορά που τον βρήκε μπορεί να άλλαξε την εικόνα του αλλά δεν του στέρησε την αστική ευγένεια που πάντα τον χαρακτήριζε.

Δεν γίνονταν ποτέ φορτικός, σου χαμογελούσε από μακριά, και αν ήθελες να αγοράσεις λαχείο τον φώναζες εσύ, σου έλεγε πάντα ευχαριστώ γεμάτο ευγνωμοσύνη.

Λέμε ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή, σίγουρα, αλλά το ακριβές θα ήταν ότι καμιά δουλειά δεν θα έπρεπε να είναι ντροπή.

Πόσοι στη θέση του θα είχαν το κουράγιο να βγουν στο δρόμο και να πουλήσουν λαχεία και μάλιστα σε έναν κόσμο που μέχρι τότε σε λογάριαζε στους άρχοντες της πόλης;

Δεν το χωράει ο νους μου, έλεγε ένας παλιός Λαρισαίος όταν έβλεπε τον κυρ Νίκο στις καφετέριες του κέντρου. Αυτός εκεί που περνάει είναι ο Χατζηγρίβας που είχε εκατό πενήντα εργαζόμενους στην επιχείρησή του.

Ίσως για αυτό να έφτασε να πουλάει λαχεία … (και μπράβο του).

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...