Κρήτη: Ξεκινά το πρώτο σχολείο για εκπαίδευση χειρισμού drone

Το πρώτο σχολείο πανελλαδικά που θα αφορά στην εκπαίδευση εκπαιδευτών μη επανδρομένων συστημάτων (drones) θα γίνει στην Κρήτη.

Πρόκειται για μια διάκριση, καθώς επελέγη η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Κρήτης, και όχι κάποια άλλη ΕΜΑΚ της χώρας. Τα μαθήματα, θα γίνουν από εκπαιδευτές της ομάδας ΙΚΑΡΟΣ της 3ης ΕΜΑΚ της Κρήτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας creta24.gr,  τα μαθήματα πρόκειται να ξεκινήσουν την Δευτέρα (14/12/2020) και θα περιλαμβάνουν δύο στάδια.

Το πρώτο θα αφορά το θεωρητικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεκπαίδευσης. Η διάρκειά του ανέρχεται στις 3 ημέρες.

Το δεύτερο στάδιο, περιλαμβάνει δια ζώσης μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ Κρήτης, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, και θα διαρκέσουν 6 ημέρες.

Ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το σχολείο θα παρακολουθήσουν 6 πυροσβέστες, χειριστές drones, από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν κριθεί ότι διαθέτουν όλα τα προσόντα, προκειμένου να γίνουν και εκπαιδευτές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...