Κρήτη: Αλληλεγγύη από τους κατοίκους στις μαθήτριες που έκαναν μάθημα στον δρόμο με «δανεικό» ίντερνετ – Η απάντηση της πρωτοβάθμιας

Την κινητοποίηση αλλά και τη συγκίνηση των κατοίκων του Ρεθύμνου προκάλεσε η ιστορία της μητέρας που εθεάθη στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει μαζί με τα δύο κοριτσάκια της, μαθήτριες του δημοτικού να κάνουν το μάθημά τους μέσω κινητού με «δανεικό» ίντερνετ από παρακείμενο μίνι μάρκετ. Την ίδια στιγμή θέση για το ζήτημα πήρε και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα daynight.gr, η συγκεκριμένα μητέρα δεν διαθέτει σύνδεση στο σπίτι της και ένα μίνι μάρκετ της περιοχής, της είχε προσφέρει τους κωδικούς του wifi. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, κατάφερνε να εξασφαλίζει πρόσβαση στα παιδιά της ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η ίδια, όπως και ο σύζυγός της, δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μέχρι που η πανδημία και τα οικονομικά της απόνερα, οδήγησαν αμφότερους στην ανεργία.

«Δεν ενημέρωσε πως δεν διαθέτει ίντερνετ»

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV o διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο οποίος ερεύνησε άμεσα την υπόθεση, η εν λόγω οικογένεια ουδέποτε ανέφερε στο σχολείο πως δεν διαθέτει ίντερνετ και ξεκαθάρισε παράλληλα, πως η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν. Σύμφωνα με τον Λάμπρο Καρβούνη οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα τους μέσω διαδικτύου χωρίς να χρεώνονται, είτε διαθέτουν σύνδεση, είτε όχι, αρκεί όμως να χρησιμοποιούν τους δικούς τους λογαριασμούς.

Κάτοικοι δώρισαν στις μαθήτριες τάμπλετ

Η εικόνα της μητέρας με τις δύο μαθήτριες να κάνουν μάθημα στον δρόμο μέσω κινητών, δεν μπορούσε παρά να ευαισθητοποιήσει κάποιους Ρεθυμνιώτες, οι οποίοι δώρισαν στα δύο κορίτσια τάμπλετ.

«Αποκλεισμένοι» από την τηλεκπαίδευση στο χωριό Κούφη

Στο μεταξύ, «αποκλεισμένοι» από την τηλεκπαίδευση φέρεται να είναι τις τελευταίες ημέρες οι μικροί μαθητές στο χωριό Κούφη, δυτικά του Ρεθύμνου, καθώς η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καρβούνης, όμως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι απουσίες καταγράφονται, αλλά είναι δικαιολογημένες.

Με πληροφορίες από neakriti.gr, daynight.gr, ΚΡΗΤΗ TV

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...