Κραυγή αγωνίας από τον δήμο Ωρωπού: Χρειαζόμαστε βοήθεια, κινδυνεύουν ζωές (video)

Τη βοήθεια βαρέων οχημάτων του στρατού και της Περιφέρειας Αττικής στην Αττικής στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στα βόρεια των Αφιδνών και μάλιστα αμέσως, ζήτησε μέσω ανακοίνωσης ο Δήμος Ωρωπού, καθώς σε πολλά σημεία των δύο συγκεκριμένων περιοχών, το ύψος του χιονιού στους δρόμους είναι πάνω από 1,6 μέτρο.

Είναι τέτοια η κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Ωρωπού που στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κινδυνεύουν ζωές» καθώς πολλοί κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι και αρκετοί χρειάζονται και νοσηλεία.

«Ο Δήμος Ωρωπού, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού και ο αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Δήμας κάνουν επείγουσα έκκληση προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής για άμεση βοήθεια στις δυνάμεις που επιχειρούν στην διάνοιξη δρόμων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χρειάζονται άμεσα βαριά ερπυστριοφόρα για να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια που υπάρχει άμεση ανάγκη. Χωρίς ρεύμα, νερό και με το χιόνι να έχει κλείσει τα σπίτια κινδυνεύουν ζωές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε ρεύμα, καίμε τραπέζια για να ζεσταθούμε» – Κάτοικος της Σταμάτας καταγγέλλει κρατική αδιαφορία

Έκκληση για βοήθεια ή πιο σωστά για να ασχοληθεί κάποιος, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλει η ίδια περί αδιαφορίας παντός υπευθύνου, απηύθυνε μέσα από τον ΣΚΑΪ, μια κάτοικος της Σταμάτας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει ρεύμα και θέρμανση από την περασμένη Κυριακή σε όλη την περιοχή. Έχουμε παγώσει τελείως, έχουμε μωρό παιδί καίμε τραπέζια και καρέκλες για να ζεσταθούμε». Αφού, δε, κατήγγειλε ότι δεν έχουν δει ή βρει κανέναν από την πλευρά της Πολιτείας συνέχισε λέγοντας ότι «δεν έχει περάσει κανένας από το σπίτι ή την περιοχή, δεν βρίσκουμε κανέναν στο τηλέφωνο, δεν το σηκώνει κανείς. Μόνο κάτι εκχιονιστικά μηχανήματα έχουμε δει να περνάνε».

Η κάτοικος της Σταμάτας απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν έχει περάσει από την περιοχή κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ και κλείνοντας δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στη δημοτική αρχή που δε βοήθησε καθόλου τους δημότες.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...