Κοτανίδου: Δεν θα δούμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες ημέρες (video)

Δεν θα δούμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες ημέρες, τόνισε η  καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, ωστόσο επισήμανε ότι υπάρχει «φως στο τούνελ, το φως του εμβολίου».

Μιλώντας στο Mega, μετά το σημερινό τριπλό «μαύρο» ρεκόρ με τα 3.316 νέα κρούσματα, τους 50 θανάτους και τους 310 διασωληνωμένους, η Αναστασία Κοτανίδου ξεκαθάρισε ότι «τα κρούσματα θα είναι σε αυτά τα επίπεδα, δεν θα δούμε μείωση των κρουσμάτων. Αν από τα μέσα της άλλης βδομάδας δούμε μείωση ή τουλάχιστον σταθεροποίηση θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «οι αριθμοί που βλέπουμε είναι κάτι που ανέμεναν οι ειδικοί» καθώς και ότι ήταν η αιτία για το lockdown.

Σχετικά με τις ΜΕΘ είπε ότι «η Θεσσαλονίκη πιέζεται πάρα πολύ από άποψη διαθεσιμότητας κρεβατιών, όμως έχουμε τη δυνατότητα, να ανοίξουμε κι άλλα κρεβάτια. Δεν υπάρχουν τόσοι γιατροί, όσοι θα θέλαμε».

«Σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Λάρισα υπήρχαν πολλές διασωληνώσεις. Αν είμαστε τυχεροί και μπορούμε να μεταφέρουμε έναν άρρωστο σε ένα νοσοκομείο στην ίδια πόλη είμαστε τυχεροί, βλέπουμε άλλες χώρες της Ευρώπης να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες χώρες», υπογράμμισε.

Σχετικά με τον κίνδυνο να δούμε στη Θεσσαλονίκη εικόνες Ιταλίας από το πρώτο κύμα της πανδημίας, η καθηγήτρια τόνισε πως «αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί θα καταφέρουμε, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας».

Όσο για την άρση της καραντίνας, κατέστησε σαφές ότι αυτή εξαρτάται από το πόσο πιστά γίνεται η τήρηση των μέτρων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...