Κορονοϊός: Ξεκινάει η έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού – «Θα πείσουμε και τον πλέον δύσπιστο»

Την έναρξη της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος καταθέτοντας τη σχετική τροπολογία μίλησε για εθνική πανστρατιά, ευχαριστώντας παράλληλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για τη στήριξη. Όπως είχε αναφέρει και στην ενημέρωση της Τετάρτης (09/12), υπογραμμίζοντας: «H προσπάθεια εμβολιασμού δεν είναι κομματική, είναι εθνική».

«Θα φτάσουμε στο τελευταίο χωριό και θα ενημερώσουμε επιστημονικά τεκμηριωμένα τον κάθε πολίτη τι είναι τα εμβόλια. Είναι φύσει αδύνατον αυτό να γίνει μόνο από την κυβέρνηση και συναρμόδια υπουργεία και φορείς. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια αυτή είναι όλα τα κόμματα του κυβερνητικού τόξου», είπε ο κ. Κικίλιας ευχαριστώντας ονομαστικά τον πρώην Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Ξανθό, τον τομεάρχη Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά και τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25.

Ο Βασίκης Κικίλιας επανέλαβε ότι στην προσπάθεια θα μετέχουν Εκκλησία, τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και όλος ο δημόσιος τομέας. «Πρόκειται για προσπάθεια μείζονος σημασίας. Τέτοιο υγειονομικό εγχείρημα δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην χώρα. Θα αντικρούσουμε τα fake news, τις δεισιδαιμονίες και την προσπάθεια από κάποιους να πλήξουν εθνική προσπάθεια» είπε.

Όσον αφορά στις συμβάσεις οι οποίες θα υπογραφούν για τη διαφημιστική καμπάνια ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αυτό θα γίνει με πλήρη διαφάνεια και με τα κόμματα σε πλήρη γνώση. Μοναδικό κόμμα το οποίο εξέφρασε και πάλι ενστάσεις για την ανάγκη εμβολιασμού η Ελληνική Λύση.

Αντιθέτως τα υπόλοιπα κόμματα ενώ εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους στην ανάγκη εμβολιασμού εξέφρασαν ενστάσεις είτε για τη διαδικασία είτε για την εκστρατεία μέσω διαφημιστικής καμπάνιας.

«Ο ανθρώπινος πόνος δεν είναι οικονομικό μέγεθος. Με αυτή την έννοια δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την τροπολογία. Στηρίζουμε την εκστρατεία . Να μη γίνει όμως με αυτό τον τρόπο», είπε ο κ. Δελής από το ΚΚΕ ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι μπροστάρηδες πρέπει να είναι μόνο οι επιστήμονες: «Η εμπιστοσύνη για το εμβόλιο πρέπει να κατακτηθεί μέσα από την επιστημονική γνώση». Παρών στην τροπολογία με ενστάσεις επί των ρυθμίσεων που εισάγει και όχι επί της ουσίας θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολούθως ανακοινώθηκε πως θα γίνει ο εμβολιασμός, σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε τροπολογία Τροπολογία για την πληρωμή όλων των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν καθ’ υπέρβαση του νόμιμου ορίου λόγω των αυξημένων αναγκών της πανδημίας. Με βάση αυτή νομιμοποιούνται δαπάνες για τεστ κορoνοϊού και προμήθεια υλικών, ενώ διευρύνεται η λίστα των φορέων που μπορούν να διενεργήσουν rapid test.

(πληροφορίες από real.gr)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...