Κορονοϊός: Ξεκινά η κλινική δοκιμή του ισραηλινού φαρμάκου στην Ελλάδα

Σε τηλεφωνική συνομιλία προχώρησε την Παρασκευή (12/2) ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ, μετά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό ομόλογό του, Μπένιαμιν Νετανιάχου, οι δύο χώρες εξέτασαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής κλινικής έρευνας του εν λόγω φαρμάκου κατά της Covid-19 που θα λάβει χώρα κει σε νοσοκομείο της Ελλάδας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο επιστήμονες (σσ Τσιόδρας – Αρμπέρ) συμφώνησαν στη διεξαγωγή της κλινικής έρευνας . Στο τηλεφώνημα, μάλιστα, ενέκριναν και την άμεση έναρξη της και σε ελληνικό νοσοκομείο.

Το φάρμακο «EXOC24»

Το πειραματικό φάρμακο «EXOC24» φαίνεται να επιδρά θετικά σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από τον ιό.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXOCD24.

Μάλιστα, το νοσοκομείο αναφέρεται σε μια «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, σε διάστημα 3-5 ημερών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...