Κορονοϊός: Ξεφεύγει η κατάσταση με τα κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο – Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Για αύξηση των ασθενών του Δρομοκαΐτειου που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, και κίνδυνο να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση κάνει λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έκανε γνωστό ότι νόσησαν και δύο εργαζόμενοι ενώ από τα λεγόμενά του μπορεί να αντιληφθεί ακόμα και ο πλέον αδαής πόσο τραγική είναι γενικότερη η κατάσταση στο ίδρυμα.

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου. Οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιαστεί τρεις ημέρες πριν από τη δεύτερη δόση από εμβόλια που περίσσεψαν.

Το βράδυ της Κυριακής τρεις ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται. Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση του ΕΟΔΥ να μην διακομιστεί ο τρίτος ασθενής παρά τον χαμηλό κορεσμό λόγω έλλειψης χώρου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τελικά μετά τις εκκλήσεις του νοσοκομείου τον δέχθηκαν», τονίζει αρχικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, αναφέρει ότι το βράδυ της Κυριακής από το γηροψυχιατρικό τμήμα πέθανε ασθενής με αρνητικό rapid test και, όπως λέει «προσπαθούν ακόμη να ενημερωθούν από τον ΕΟΔΥ ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν για τη ταφή της».

Και συμπληρώνει: «Γιατροί δεν υπάρχουν, νοσηλευτές δεν υπάρχουν, εργαστήρια δεν υπάρχουν, οξυγόνο δεν υπάρχει. Στο γηροψυχιατρικό τμήμα είναι ακόμη 15 ασθενείς αρνητικοί. Είναι όμως πια πιθανόν κάποιοι να νοσήσουν λόγω της διασποράς.

Χαρακτηριστική η προσπάθεια των νοσηλευτών -μόνο τρεις στη βάρδια, χωρίς κανέναν γιατρό- να προσφέρουν νοσηλεία, μπαίνοντας στους θαλάμους των θετικών σε κορονοϊό από τις μπαλκονόπορτες για να μην μολύνουν και τους άλλους ασθενείς. Τρεις νοσηλευτές στη βάρδια για θετικούς και αρνητικούς στο κορονοϊό. Ψυχικά ασθενείς, που οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι με σοβαρά παθολογικά προβλήματα.

Επίσης με εισαγγελική παραγγελία εισάγονται πια ψυχικά ασθενείς διεγερτικοί για εγκλεισμό. Ανακαλύπτονται στο εφημερείο με το τεστ. Είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια των νοσηλευτών να τους καθηλώσουν στα κρεβάτια τους με τις στολές προστασίας”, σημειώνει και συμπληρώνει ότι ότι το προσωπικό είναι ελάχιστο, ενώ η επικινδυνότητα μεγάλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα το μεσημέρι υπάρχει σύσκεψη για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασής».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...