Κορονοϊός: «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους οι πολίτες σε Λονδίνο και Βερολίνο πριν το νέο lockdown (video)

Εικόνες κοσμοσυρροής παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στους εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου και του Βερολίνου, ανάλογες με εκείνες που αντιστοιχούσαν στην προ-κορονοϊού εποχή και που η Ευρώπη είχε να δει για μήνες.

Ο πανικός στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οφείλεται στη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, με τους πολίτες να σπεύδουν τελευταία στιγμή για να μπορέσουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Λονδίνο

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει κεντρικά σημεία του Λονδίνου, με τον δήμαρχο της πόλης, Σαντίκ Καν  να προειδοποιεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ενώ προχωρούν στις αγορές τους.

Τους υπενθύμισε ότι πρέπει να φορούν μάσκα και να κρατούν τις αποστάσεις, ενώ τους συμβούλευσε επίσης να αποφεύγουν, τις δημόσιες συγκοινωνίες εν ώρα αιχμής και να περπατούν ή να χρησιμοποιούν ποδήλατο όπου είναι δυνατό.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο και περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας, θα τεθούν από το βράδυ της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου υπό αυστηρότερους περιορισμούς, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο της αύξηση των κρουσμάτων, που θα μπορούσε να οδηγήσει και στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα, η βρετανική πρωτεύουσα θα μεταβεί από το επίπεδο συναγερμού 2 στο 3. Στην τρίτη βαθμίδα, τα εστιατόρια και οι παμπ υποχρεούνται να κλείσουν και να λειτουργούν μόνο για παράδοση κατ’ οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές, ενώ έξω μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι έξι άτομα μαζί.

Βερολίνο

Συνωστισμός παρουσιάστηκε και στο Βερολίνο, καθώς στη Γερμανία από την Τετάρτη 15/12 θα επιβληθεί νέο αυστηρό εθνικό lockdown, μετά τη νέα εκτόξευση κρουσμάτων και νεκρών.

Οι πολίτες «τρέχουν» για να προλάβουν τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, δημιουργώντας μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα, μιας και τα νέα μέτρα θα διαρκέσουν τουλάχιστον τις μέχρι 10 Ιανουαρίου, καθώς διαδέχονται ένα light lockdown που κατά γενική αναλογία δεν κατάφερε να ανακόψει το δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...