Κορονοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα παραβίασης των μέτρων – 388.800 ευρώ σε 70.003 ελέγχους

Στα «ύψη» βρέθηκαν τα πρόστιμα που δόθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, κατόπιν της διενέργειας ελέγχων την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου. Συνολικά, βεβαιώθηκαν κυρώσεις που άγγιξαν τι 388.800 ευρώ και απόφαση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρείς επιχειρήσεις, από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία).

Με τη χώρα να συνεχίζει σε καθεστώς lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα και με πιο αυστηρά μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Την συγκεκριμένη ημέρα, έλαβαν χώρα 70.003 έλεγχοι, ενώ καταγράφηκαν 1.250 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (60.842).

Παράλληλα, το 1520 δέχτηκε συνολικά 1.187 κλήσεις, που αφορούσαν:

α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και

β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Αυτές είναι οι κυριότερες παραβάσεις

 1. Μη χρήση μάσκας
 2. Μη νόμιμη μετακίνηση
 3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
 4. Διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

 1. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δώδεκα (12) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
 2. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 3. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα τροφίμων για παράβαση ωραρίου λειτουργίας του καταστήματος , στην ΠΕ Ροδόπης.
 4. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ στον ιδιοκτήτη σφαιριστηρίου και 3.000€ στον προσωρινά υπεύθυνο για παράβαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
 5. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Κρήτης.
 6. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) ιδιοκτήτη ξενοδοχείου για διοργάνωση κοινωνικής συνάθροισης στον εξωτερικό χώρο, στην Περιφέρεια Κρήτης.
 7. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) διοργανωτές κοινωνικής συνάθροισης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 8. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε έναν (1) καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,
 9. Η ΕΛΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε έναν (1) καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 10. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
 11. Η Δημοτική Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 2.700€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.
 12. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 13. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 14. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
 15. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρία (3) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 16. Η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε πέντε  (5) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 17. Η ΕΑΔ επέβαλε τέσσερα (4)  πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ (4χ300€), σε υπαλλήλους τραπεζών για μη ορθή χρήση μάσκας, στον Δήμο Κομοτηνής.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...