Κορονοϊός: Βρετανία και σύμμαχοι συγκέντρωσαν 1 δισεκατ. δολάρια για τη διανομή του εμβολίου σε 92 αναπτυσσόμενες χώρες

Η Βρετανία συγκέντρωσε από τους συμμάχους της ένα δισεκατομμύριο δολάρια (820 εκατομμύρια ευρώ) για να βοηθήσει τις “ευάλωτες χώρες’ να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της εικονικής επίσκεψης του επικεφαλής του ΟΗΕ στο Λονδίνο.

Το ποσό αυτό που συγκεντρώθηκε συγκεκριμένα από τον Καναδά, τη Γερμανία και την Ιαπωνία, προστέθηκε στα 548 εκατομμύρια στερλίνες (608 εκατομμύρια ευρώ) του Λονδίνου — το οποίο είχε υποσχεθεί να δίνει μια στερλίνα για κάθε 4 δολάρια που συλλέγονται –– “θα επιτρέψει να διανεμηθούν φέτος ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού σε 92 αναπτυσσόμενες χώρες“, διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

“Θα είμαστε ασφαλείς από αυτόν τον ιό μόνο όταν θα είμαστε όλοι ασφαλείς, για τον λόγο αυτό επικεντρωνόμαστε σε μια παγκόσμια λύση για ένα παγκόσμιο πρόβλημα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

“Είναι φυσικό που με την ευκαιρία της 75ης επετείου των Ηνωμένων Εθνών, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέλαβε την πρωτοβουλία με τους συμμάχους του να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού σε ευάλωτες χώρες”, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την πρώτη ημέρα της τριήμερης εικονικής επίσκεψης στη Βρετανία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για τον εορτασμό της 75ης επετείου του ΟΗΕ, του οποίου η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εικονικής τελετής, ο Γκουτέρες είπε σήμερα ότι ο κόσμος είναι “σε μια περίοδο (όμοια με εκείνη) του 1945”, αλλά ότι αυτή τη φορά είναι σε πόλεμο “κατά ενός μικροσκοπικού ιού”.

“Η πανδημία έφερε στο φως τις βαθιές ευθραυστότητες του κόσμου μας“, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι η επιδημία είναι μια ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δίνει επίσης την ευκαιρία να αυξηθεί η παγκόσμια συνεργασία σε πολλά θέματα. “Οι μήνες που πέρασαν έδειξαν ότι είναι δυνατές τεράστιες αλλαγές, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και συναίνεση για τη μελλοντική πορεία”, τόνισε ο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας θα παραστεί τη Δευτέρα σε συνεδρίαση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και τον Αλοκ Σάρμα, πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26, που οργανώνεται φέτος από τη Βρετανία στη Γλασκόβη.

Θα μετάσχει στη συνέχεια με τον Μπόρις Τζόνσον στη σύνοδο για το κλίμα “One Planet summit” που οργανώνει η Γαλλία, για την επανεκκίνηση μιας πράσινης διπλωματίας την οποία ανέκοψε η Covid-19.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...