Κορονοϊός: «Βράζει» η Θεσσαλία – Η Λάρισα «έγινε» Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλία εξακολουθεί να περνά δραματικές στιγμές εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού, καθώς οι νοσηλευόμενοι με Cοvid-19 ξεπέρασαν τους 500 (240 στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, 116 στο νοσοκομείο Βόλου, 66 στο νοσοκομείο Καρδίτσας και 65 σε αυτό των Τρικάλων).

Για τη σοβαρότητα της κατάστασης με την «έκρηξη» των κρουσμάτων στην Λάρισα, ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και καθηγητή Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Λάρισα έχει γίνει Θεσσαλονίκη ενώ στατιστικά το πρόβλημα στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο, αναλογιζόμενοι τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων.

«Κάθε οικογένεια στη Λάρισα έχει και από ένα κρούσμα […] τα μέτρα δεν είναι στο 100% της αυστηρότητας», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης σε μία δήλωση που ήρθε να προστεθεί στην αντίστοιχη διαπίστωση του καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλου για τη (μη) εφαρμογή του lockdown στην επαρχία.

Τι χαρακτήρισε ως αιτία του φαινομένου

«Τα μέτρα δεν είναι στο 100% της αυστηρότητας», δήλωσε ακόμα ο κ. Γουργουλιάνης σχολιάζοντας τους περιορισμούς που είναι σε εφαρμογή.

Κληθείς να εκφράσει την προσωπική του εκτίμηση για το πώς ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρισα και ευρύτερα στη Θεσσαλία, ο κ. Γουργουλιάνης απέδωσε τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινωνική ζωή και τις μετακινήσεις, κυρίως φοιτητών.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι στα τεστ που έγιναν στους φοιτητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, ένας στους τρεις βρισκόταν θετικός.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...