Κορονοϊός: Βελτιωμένη η εικόνα στη Μαγνησία – Πώς διαμορφώνεται ο δείκτης μεταδοτικότητας

Βελτιωμένη σε σημαντικό βαθμό είναι η επιδημιολογική εικόνα της Μαγνησίας τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και κυρίως στο μεγάλο αστικό κέντρο του Βόλου, κατά τον καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηχριστοδούλου ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού έχει πέσει στο 0,78% στον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα.

Όπως τόνισε ο καθηγητής επιδημιολογίας, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχει καταγραμμένα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η εικόνα της Μαγνησίας κατά το τελευταίο 7ημερο είναι αισθητά βελτιωμένη και το ποσοστό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έπεσε στο 16,3% και της μεταδοτικότητας του ιού στο 0,78%.

Την ίδια εικόνα σημαντικής βελτίωσης καταδεικνύουν και οι μετρήσεις της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου στα απεξέργαστα απόβλητα της πόλης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού,όπου το ιικό φορτίο δείχνει μειωμένο το τελευταίο 7ήμερο κατά 35%.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ορισμένων μέσων που εμφανίζουν την Μαγνησία να είναι η περιοχή της χώρας με την μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση τονίζοντας πως οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιστημονική βάση, καθώς η περιστασιακή αύξηση μίας ημέρας στα κρούσματα, δεν αποτυπώνει την πραγματική επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής, η οποία επανεκτιμάται ανά 7ημερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...