Κορονοϊός: Τρίτο καθολικό lockdown στην Αγγλία ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον (video)

Νέο πανεθνικό lockdown στην Αγγλία ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (4/1) ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, δίνοντας εντολή στους πολίτες να μείνουν σπίτι για τον περιορισμό της εξάπλωσης μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης του νέου κορονοϊού.

«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, συμπληρώνοντας ότι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η νέα μετάλλαξη του ιού, είναι ανησυχητική.

«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι», σημείωσε.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εκτός αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας ή ανήκουν σε κατηγορίες εργαζομένων που παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το BBC.

Τα σχολεία λειτουργούν σαν φορείς μετάδοσης

Αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων, ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό, τι μπορεί για να διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά «λόγω της σημασίας της εκπαίδευσης για τις ευκαιρίες ζωής των παιδιών».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι τα παιδιά είναι πολύ απίθανο να νοσήσουν σοβαρά ακόμη και από τη μετάλλαξη του κορονοϊού, ωστόσο τα σχολεία μπορεί να λειτουργούν ως «φορείς μετάδοσης», προκαλώντας την εξάπλωση του ιού μεταξύ των νοικοκυριών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...