Κορονοϊός: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα ρεβεγιόν – Έφοδοι και μπλόκα σε όλη τη χώρα (video)

Σε «κόκκινο» συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛΑΣ, εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, με το τρίτο κύμα της πανδημίας να ελλοχεύει και να απειλεί τη χώρα μας.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης (23/10) στη ΓΑΔΑ για να λάβει μέρος στη σύσκεψη με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για την εκπόνηση σχεδίου για τα φαινόμενα συνωστισμού σε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μετά και τις εικόνες που καταγράφηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη (23/12).

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα Χριστούγεννα θα γιορταστούν χωρίς κάλαντα, με σαρωτικούς ελέγχους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00. ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένοι κανόνες για το ρεβεγιόν, με βάση σχέδιο της ΕΛΑΣ, με ελέγχους και μέσα σε σπίτια, εφόσον υπάρξουν σχετικές καταγγελίες. Με μήνυμα μ έσω του 13033 θα γίνει το ρεβεγιόν μέχρι τις 22:00 με κωδικό «6» για όσους θέλουν να πάνε για τραπέζι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Πιο αναλυτικά… 

Τις προσεχείς ημέρες αναμένονται έφοδοι της Αστυνομίας και βαριά πρόστιμα στα «κορονοπάρτι» που αρκετοί φαίνεται να σχεδιάζουν για τις ημέρες των εορτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εν μέσω πανδημίας διοργανώνουν μικρά ή και μεγάλα ρεβεγιόν για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΛΑΣ «καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν». Τουλάχιστον με 600 ευρώ πρόστιμο (300 για άσκοπη μετακίνηση και 300 για μάσκα εάν υποθέσει κανείς ότι μέσα στο σπίτι κανείς δε θα φορά τη μάσκα του) θα φύγει από το ρεβεγιόν όποιος συμμετέχει σε συνάθροιση την οποία θα αντιληφθούν οι Αρχές, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εκτός από τα 600, θα κληθεί να πληρώσει και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στις καταγγελίες που θα μπορούν να κάνουν στην Άμεση Δράση (100) οι πολίτες, καθώς θα ελέγχεται με επιτόπιο έλεγχο η εγκυρότητα κάθε κλήσης.

Όλη η Αστυνομία στο πόδι για τα «κορονοπάρτι»

Η «πανστρατιά» των αστυνομικών που θα βρίσκεται στους δρόμους θα βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς έχει καταστεί σαφές σε όλους πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε διάφορα «πάρτι» την ώρα που η προσπάθεια για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι σε εξέλιξη.

Ολόκληρη η δύναμη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής – ακόμα και υπάλληλοι που δε θα είναι ανάγκη να βρίσκονται στα γραφεία τους στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ – θα βρίσκονται στο δρόμο.

Ιδιαίτερα, από τις 10 το βράδυ έως τις 5 πρωί, τις κρίσιμες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περιπολικά, αστυνομικοί της ομάδες ΔΙΑΣ, κλιμάκια της Τροχαίας αλλά και αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται στους δρόμους. Στόχος, να ελεγχθούν όλοι όσοι θα βρίσκονται στο δρόμο εκείνες τις ώρες.

Ακόμα, εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι στους σταθμούς των ΚΤΕΛ, στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες των πόλεων, σε εμπορικούς δρόμους και σε πλατείες ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε κατά τις βραδινές ώρες ακόμα και σαρωτικά μπλόκα, όπως αυτά τα οποία γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, στα οποία τα κλιμάκια της Τροχαίας «κόβουν» τελείως την κυκλοφορία κι ελέγχουν παράθυρο – παράθυρο οδηγούς και συνεπιβάτες.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Τις κρίσιμες ημέρες, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και την επιτροπή των λοιμοξιολόγων, έτσι ώστε τα σχέδια των ελέγχων να διαμορφώνονται ανάλογα με την επιδημιολογική ταυτότητα κάθε περιοχής ξεχωριστά, και να δίνεται βάρος στις «ταλαιπωρημένες» περιοχές.

Ποιο μήνυμα στέλνουμε στο 13033 για να πάμε σε ρεβεγιόν

Με SMS στο 13033 θα πρέπει να γίνεται η μετακίνηση παραμονή κι ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς αποστολή SMS στο 13033 θα γίνεται και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν. Στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι 9 άτομα από δύο οικογένειες – φιλικές ή συγγενικές όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας – ενώ διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται, αλλά μόνο σε μεγάλες Περιφέρεις όπως είναι για παράδειγμα η Αττική.

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6». Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας…

«Πλημμύρισαν» δρόμοι και αγορά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Εδώ και ημέρες είχε φανεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ότι η χώρα είναι σε lockdown μόνο στα… χαρτιά. Το βράδυ της Τετάρτης (23/12) παρατηρήθηκαν απίστευτες εικόνες χάους σε πολλές κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, όπου η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση. «Πλημμύρισαν» δρόμοι και αγορά και στη Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα ρεβεγιόν, με εφόδους και μπλόκα…

Σε καμία περίπτωση οι εικόνες δεν συνάδουν με τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα, στον Κηφισό η κάθοδος είχε «παραλύσει» από την Κηφισιά μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια κι από τη Δυρραχίου έως τη Λιοσίων. «Έμφραγμα» παρατηρείται και στους δρόμους του κέντρου γύρω από το Σύνταγμα, ενώ μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στην Κηφισίας, σε άνοδο, αλλά και κάθοδο.

Και στον σταθμό Λιοσίων παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, όπου πολλοί Αθηναίοι πήγαν να παραλάβουν πακέτα από την επαρχία (όπως είχε γίνει και το Πάσχα), καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε άλλο νομό (οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί από την τροχαία και την αστυνομία στα διόδια).

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» από κόσμο έξω από τα καταστήματα. Ταυτόχρονα, οι δρόμοι κατακλύστηκαν από αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκαλείται μποτιλιάρισμα. «Ουρές» σχηματίζονταν έξω από μαγαζιά, ενώ πλήθος κόσμου έσπευσε να κάνει τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης, εν μέσω lockdown και κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι κοσμοσυρροή σημειώθηκε σε Σύνταγμα (Αθήνα) και πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) και την Τρίτη (22/12).

Υπενθυμίζεται πως πρωτοφανές χάος στους δρόμους της Αθήνας συνέβη και λίγο πριν το πρώτο lockdown, αρχές Νοεμβρίου, με «μάχη» και στα καταστήματα, όταν πολλοί πρόλαβαν να φύγουν για την επαρχία.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις γιορτές – Έφοδοι και μπλόκα

Δείτε εικόνες από τα ΚΤΕΛ στη Λιοσίων, όπου κόσμος πήγε για να παραλάβει δέματα:

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...