Κορονοϊός: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V θα παράγεται και στην Ιταλία (video)

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία «Adienne», που έχει την έδρα της στην Ελβετία, για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, «Sputnik V» και στην Ιταλία.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής του «Sputnik V» στην Ευρώπη ενώ η ιταλική παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Το ιταλορωσικό εμπορικό επιμελητήριο επισημαίνει ότι ελπίζει πως 10.000.000 δόσεις του Sputnik V θα μπορούν να παραχθούν στην Ιταλία έως το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και για ανάλογες συμφωνίες σε Γερμανία και Γαλλία. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη Μόσχα να αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τις δυτικές εταιρείες στη μεγέθυνση της παραγωγής του εμβολίου της, μολονότι το ανέπτυξε με μεγάλη ταχύτητα. Το «Sputnik V» βρίσκεται ακόμη σε φάση ελέγχου από τις αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τη χρήση του στις 27 χώρες – μέλη, όπως είχε γίνει γνωστό από τις αρχές Φλεβάρη.

Η Ουκρανία ενέκρινε το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac

Νωρίτερα, η Ουκρανία ενέκρινε το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε η κινεζική «Sinovac», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η ουκρανική φαρμακευτική εταιρία «Lekhim» – εκ των εταίρων της «Sinovac» – έχει συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρία να παραδώσει 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 1,9 εκατ. μέσω κρατικού προγράμματος προμηθειών.

Η «Lekhim» ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε υποβάλει έγγραφα ζητώντας την έγκριση του εμβολίου, ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αρχές θα επιβάλουν οικονομικά πρόστιμα στην εταιρία για καθυστερήσεις στη διανομή.

Η Ουκρανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, υστερεί έναντι πολλών γειτονικών της κρατών στο να εξασφαλίσει εμβόλια για τα 41 εκατ. των κατοίκων της, ζητώντας από τις χώρες της ΕΕ βοήθεια ενώ αρνείται να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Η Ουκρανία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά σήμερα έχουν χορηγηθεί μόνο 19.118 πρώτες δόσεις εμβολίων. Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 1,4 εκατ. κρούσματα με 27.204 θανάτους.

The Russian COVID-19 vaccine, Sputnik V, is to be produced in Italy from this summer, the Italian-Russian chamber of commerce said on Tuesday.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...