Κορονοϊός: Τι συνέβη με τα κρούσματα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας (video)

Ως «δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου την περίπτωση της διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού στο νοσηλευτικό ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία το κορονοϊού στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, που οι εργαζόμεναί αντιδρούν στο νοσοκομείο Πάτρας μετά τις «κατηγορίες» για αμέλεια και για την εξάπλωση της μετάλλαξης του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες για διασπορά κορονοϊού μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχαν γίνει από τις 18 Ιανουαρίου, με την ΠΟΕΔΗΝ να κάνει λόγο για «ξέφραγο αμπέλι».

Σχετικά με τη νέα εξάπλωση, τα κρούσματα αφορούν κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που ήταν ανεμβολίαστο.

«Το ποσοστό του εμβολιασμού σε αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Είτε από αμέλεια είτε από δυσπιστία είτε από κόπωση αμέλησαν οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί να εμβολιαστούν», σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, πως «η παροιμία “δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις” δεν έχει περιθώρια, δεν έχει τόπο να σταθεί». Στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού θα πρέπει όλοι να επωφεληθούμε από το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα είναι στην «κόκκινη ζώνη» με βάση τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν (έχουν ισχύ έως τις 8 Φλεβάρη, ενώ έγιναν γνωστά και μέσω της σχετικής ΚΥΑ) βρέθηκε τη Δευτέρα (01/02) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε την πόλη και υπογράμμισε ότι δεν θα διεξαχθεί και φέτος το καρναβάλι στην πόλη.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...