Κορονοϊός: Τι είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε ποιους πολίτες θα δίνεται

Προαιρετικός είναι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού όπως έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση, εντούτοις οι πολίτες που αποφασίζουν να κάνουν τελικά το εμβόλιο θα μπορούν να λαμβάνουν σχετικό πιστοποιητικό, όπως εξήγησαν χθες τόσο ο Μάριος Θεμιστοκλέους όσο και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι πολίτες που θα έχουν κάνει την πρώτη δόση και θα λαμβάνουν και τη δεύτερη, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή το εν λόγω, το οποίο θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση.

Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό αυτό θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου (πότε εμβολιάστηκε, πού κτλ).

Σύμφωνα, δε, με δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ήταν προαποφασισμένο ότι θα υπήρχε απόδειξη εμβολιασμού, ωστόσο εκκρεμούσε η συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι θίγονται ζητήματα προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Πιερρακάκης, μάλιστα, τόνισε χθες ότι όσοι εμβολιάζονται πρώτη φορά θα λαμβάνουν έντυπο πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Open TV.

Όπως φαίνεται, στο έγγραφο αναφέρονται τα στοιχεία του εμβολιαζόμενου, το ΑΜΚΑ του, το πού έκανε το εμβόλιο, το όνομα της εταιρίας του εμβολίου, η ημερομηνία του εμβολιασμού και η ημερομηνία χορήγησης της δεύτερης δόσης.

Παρότι ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, εκτιμάται ότι το σχετικό έγγραφο θα αποτελεί προϋπόθεση να υπάρχει για διάφορες δραστηριότητες.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...