Κορονοϊός: Τι δήλωσε η γιατρός που παρουσίασε την πρώτη αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο (video)

Ανησυχία προκάλεσε την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, η είδηση ότι μια 32χρονη ειδικευόμενη ογκολόγος στο νοσοκομείο «Αττικόν» ήταν το πρώτο άτομο που εμφάνισε αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο (Pfizer/BioNTech) κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η νεαρή γιατρός παρουσίασε ταχυκαρδία, μετά τον εμβολιασμό και της χορηγήθηκαν αντισταμινικά φάρμακα. Η ίδια, που αποκάλυψε ότι δεν διαθέτει ιστορικό αλλεργιών, μίλησε αποκλειστικά στο «Live News» του MEGA και τα λεγόμενά της ήταν καθησυχαστικά.

«Δεν είναι κάτι ανησυχητικό καθόλου»

«Δεν είναι κάτι ανησυχητικό καθόλου. Υπάρχουν τέτοιες αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλά άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Εντάξει έτυχε να είναι σε μένα» ανέφερε.

Επίσης, πρόσθεσε: «Είμαι καταβεβλημένη και κουρασμένη, γιατί έχω πάρει αντισταμινικά. Αυτά φέρνουν υπνηλία, δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο».

Μετά την εκδήλωση της αλλεργικής αντίδρασης, η νεαρή υγειονομικός πέρασε τη νύχτα για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

«Δεν είχα και ιστορικό αλλεργιών οπότε δεν ήμουν φοβισμένη. Ούτε και είμαι, ούτε φοβήθηκα. Ήταν κάτι συμπτώματα που ήταν αλλεργικής φύσεως. Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν είναι πέραν του ότι ήταν μια μέτρια αλλεργική αντίδραση» τόνισε.

Σημειώνεται ότι η 32χρονη, δεν χρήζει πλέον παρακολούθησης και θα επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά της στο νοσοκομείο.

Πηγή: MEGA

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...